HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Ezek a legjobb 3D nyomtatók a 3DHubs adatai szerint

FreeDee 2017.11.24. 14:07

Most, hogy már ezernyi különböző 3D nyomtató van a piacon, az egyik leggyakoribb kérdés, amivel mi vagy a 3DHubs csapata is találkozik az, hogy 'Számomra melyik 3D nyomtató a legjobb?'. A 3DHubs közössége összefogja a világ 3D nyomtatás szolgáltatóit, tehát olyan vállalkozókat, akik napi szinten dolgoznak 3D nyomtatókkal. Ezáltal a 3DHubs csapata immár több mint 10 000 szakértői véleményre alapozva hozta ki legújabb 3D nyomtató rangsorolását, amelyben első helyen végeztek olyan gépek, amelyek a FreeDee BlackFriday ajánlatában brutálisan alacsony áron elérhetők most 4 napig.

A 3DHubs riportja alapján a közösségük már összeadva 6353 évnyi 3D nyomtatást tudhat a hátuk mögött, és összesen 1,48 millió nyomtatást regisztráltak a platformon 668 különböző 3D nyomtatóval kivitelezve. Ezekre a tapasztalatokra építve állítjuk, hogy hitelesebb '3D printer guide' nem is érhető el jelenleg a neten.

Segíti az eligazodást, hogy a rangsorolt 3D nyomtatókat az 5 leggyakrabban keresett kategóriába osztották: prosumer, workhorse, budget, plug'n'play és SLS. Összesen 14 printer került be az 5 kategóriába, és minden modellhez átlagosan 50 részletekbe menő, független szakértői szöveges értékelés is tartozik a platformon.

Lássuk a nyerteseket!

 

PROSUMER, azaz a profi, ipari felhasználók figyelmébe:

  1. Ultimaker 3 Extended
  2. Raise3D N2
  3. Form 2
  4. Mark Two

A Prosumer kategória első 4 helyezettje körül "csak" hármat forgalmazunk és dolgozunk velük nap mint nap. A saját tapasztalataink alapján is megítéltük volna nekik a dobogót, de azért jól esik a visszaigazolás, hogy megfelelő körültekintéssel választjuk ki a termékkínálatunkat.

Tavaly ugyanezt a kategóriát az Ultimaker 2+ egyfejes 3D nyomtató nyerte, amely szintén bekerült a Black Friday ajánlataink közé, így most még inkább érdemes lecsapni a holland gyártó egyik legnépszerűbb termékére. Az Ultimaker gépeknek világszerte nagyon pozitív a visszhangja, mi is őket tartjuk a legprecízebb asztali FDM gépeknek a piacon. Az Ultimaker 3, azaz a kétfejes modell tavaly évvégén jelent meg, és azóta nagy a zsongás körülötte, hiszen megfizethető kategóriába hozta az ipari FDM gépek megoldásait. Nem is vagyunk meglepődve az eredményen, ahogy azon sem, hogy a nagyfelbontású Form 2 3D nyomtató, amely az SLA technológiában vitte véghez ugyanezt az ugrást, bekerült a kategória dobogósai közé.

fb-blackfriday-um2plus-01.jpg

A Mark Two kompozit 3D nyomtató talán mindössze az árcédulája miatt került "csak" a negyedik helyre. Az egyedülálló, folyamatos szálerősítéssel dolgozó kompozit 3D nyomtató 10 000 dollárral drágább, mint amásik 3 dobogós printer. Ez alapján és a mi nyomtatásaink alapján is látszik, hogy nem véletlen került a top 4-be. Az FDM nyomatainak minősége és a különleges, alumínium szilárdságot kölcsönző nyomtatott szálerősítés az iparban, ahol fémalkatrészek kiváltását oldják meg a nyomtatásaival, nagyon gyorsan megtalálta a helyét. A felhazsnálói általában 1-2 hónapos megtérülésekről számolnak be.

 

Plug'N'Play, azaz a legegyszerűbb kezelésű, megbízható gépek:

  1. Craftbot PLUS
  2. LulzBot Mini
  3. FlashForge Finder
  4. Zortrax M200

A Craftbot PLUS immár zsinórban másodszor viszi el az első helyet ebben a kategóriában. Nem is csoda, kihívói is messze elmaradnak a CraftBot PLUS kezelhetőségétől és mégis sokszínű felhasználási lehetőségeitől. Minda a szoftver, mind a gép sokoldalú, mégis felhazsnálóbarát, ráadásul itt gyártják nálunk, így még büszkébbek vagyunk rá! Amennyiben nyomtatót keresel, akkor most ez a világszerte népszerű modell eddig példátlanul alacsony áron lehet a tied, hiszen pont a Black Friday hétvége őrületében ért minket ez a hír:

blogposzt-craftbot-plus.jpg

 

WORKHORSE, akiknek a terhelhetőség és az alakíthatóság is fontos:

  1. Original Prusa i3 MK2S
  2. Makergear M2
  3. LulzBot TAZ 6

 

BUDGET, a legjobbra értékelt printerek a legalacsonyabb árkategóriában:

  1.  Rostock MAX
  2. Creality CR10
  3. Monoprice MP Selct Mini

Itt egy kicsit meglepődtünk, hogy egy Anet gép sem került be, mert idén érzésünk szerint nagyon megugrott az Anet felhasználói bázisa. 

 

SLS, szslektív lézerszinterező gép, mint az egyik legkeresettebb ipari nyomtatási technológia:

- Formiga P 110

Kiváncsian várjuk, jövőre a Formlabs Fuse 1-e bekerül-e ebbe a kategóriába!

 

A teljes riport ezen a linken olvasható.

 

 

Címkék: trendek teszt nyomtatók FreeDee ultimaker formlabs 3dhubs craftbuot

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3513366789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása