HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémnyomtatás, bioreaktor és repülőautó – a napokban történt

ferenck 2017.11.03. 08:30

A fémrostokkal és más anyagokkal megerősített műanyagrészeket előállító 3D printereiről ismert Markforged újabb befektetőket talált, köztük a Siemens által támogatott next47-t, a Microsoft Ventures-t és a Porschét. (A Markforged gépek magyarországi forgalmazója a FreeDee Printing Solutions.)

3dnyomtatas_news2_2.jpg

Az olasz Lumi Industries bejelentette hogy piacra dobja LumiPocket LT Personal Fabricatorát, egy nyílt forrású multifunkcionális (3D nyomtató, lézeres gravírozó, marógép) műgyantaalapú szerkezetet. A géppel sikeres Kickstarter-kampányt követően, az év eleje óta dolgoznak.

Az Imperial College London egyik kutatócsoportja új és relatíve olcsó 3D fémnyomtató-eljárást dolgozott ki. Az elektrokémiai additív gyártás (ECAM) galvanotechnikai módszerrel hoz létre fémtárgyakat.

Az amerikai Lawrence Livermore Nemzeti Laboratórium 316L „tengeri minőségű” rozsdamentes acélt nyomtattak. A nehezen rozsdásodó és hajlékony tengeri minőségű acélt általában olajvezetékekhez, motor-alkatrészekhez és konyhai berendezésekhez használják.

3dnyomtatas_news3_1.jpg

A New Yorki Cornell Egyetem biológusai mikroszkopikus méretű mesterséges belet nyomtattak, amely sokat segíthet a humán immunrendszer és a bélben lévő baktériumok működésének jobb megértéséhez. Az emberi szerv működését utánzó „bioreaktort” Stratasys-gépen, Stratasys-anyagból printelték.  

Az energetikai szektorban fokozatosan terjed el a 3D nyomtatás. A Westinghouse AM 316L rozsdamentes acélból hüvelyes dugóeszközt készített egy atomerőműhöz, amellyel követi a szlovéniai Krsko hasonló létesítményének egyik elavult darabját printelt változattal helyettesítő Siemenst. A GE Hitachi szintén aktív ezen a területen. A Westinghouse megoldását 2018 őszén installálják. A cég azonban nemcsak alkatrészek helyettesítésére, hanem prototípusokhoz is használja a technológiát. A prototípusokat következőgenerációs atomerőművekhez tervezik.

Atom után napenergia: az amerikai Sandia Nemzeti Laboratórium bejelentette, hogy 3D nyomtatótechnológiával fraktálszerű koncentrált napenergia-vevőt fejlesztett. Az új megoldás jobban elnyeli a fényt, összességében kb. 20 százalékkal hatékonyabb a jelenlegi rendszereknél.

3dnyomtatas_news0_1.jpg

A futurisztikus ötletekkel előálló, San Francisco- és Moszkva-székhelyű Hoversurf autógyártó bemutatta Formula nevű repülőautóját. A járműhez nyomtatott szénszálakat és fémeket is használtak. Ha minden a tervek szerint megy, 2018-ban debütál.

3dnyomtatas_news_2.jpg

A Delfti Műszaki Egyetem korábban orvosi implantátumokhoz, robotikához és más alkalmazásokhoz használható, emberi beavatkozást nem igénylő automatizált origami-szerkezeteket printelt. A módszert megújították, és így még közelebb kerültek a technika mindennapos hasznosításához. A frissítéseket olcsóbb felszereléssel és anyagokkal érték el, és kétdimenziós tárgyak most szekvenciálisan alakulnak át a nyomtatásnak megfelelő, a korábbi változatnál komplexebb 3D formákká.

3dnyomtatas_news1.jpg

A Google elindította Poly nevű tárgykönyvtárát kiterjesztett- és virtuálisvalóság-alkalmazásokhoz (AR, VR). Az AR/VR-platformokkal, mint például a Google ARCore-ja vagy az Apple ARKit-je kompatibilis 3D objektumok ingyenesek.

Címkék: virtuális valóság orvosi energiaellátás nyomtatók Apple Google nyomtatóanyagok FreeDee nyomtatótechnológiák kibővített valóság Markforged

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9713147270

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása