HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D Systemstől a bionikus popművészetig – a napokban történt

ferenck 2017.09.22. 08:30

A 3D Systems hamarosan bemutatja Geomagic Control X 2018 és GibbsCAM 12 szoftverét. Előbbi az iparág egyik vezető (minőség)ellenőrző-programja, különösen a légi- és gépjárműiparban lesz hasznos. Az utóbbi a cég CAM (Computer-aided manufacturing) szoftverének legfrissebb változata, korábbi verzióihoz képest 30 százalékkal is növelheti a produktivitást.

A 3DP- és nyomtatószál-úttörő és specialista Kai Parthy új „kartonszerű” faalapú nyomtatóanyagot mutatott be. A vízen lebegő és jó hőtani tulajdonságokkal rendelkező LAYWOODmeta5 pohártartókhoz és más hasonló tárgyakhoz ajánlott.

3dnyomtatas_hir.jpg

A Boeing-tulajdonú malibui HRL Laboratórium új technikát dolgozott ki korábban kinyomtathatatlan nagyon erős alumíniumötvözetek, köztük az Al7075 és az Al6061 sikeres 3D printelésére. Alumínium mellett egyes acél és nikkelalapú szuperötvözetek is előállíthatók vele. Az eljárás komoly hatással lehet a légi- és a gépjármű-iparra.

3dnyomtatas_hir0.jpg

A Melbourne-székhelyű Titomic a 3D nyomtatást elvileg akár forradalmasító „kinetikus fúzió” technológiájáról ismert. Állításuk szerint ez a módszer 30-szor gyorsabb a ma ismert fémnyomtató eljárásoknál, és egy biciklivázat mindössze 25 perc alatt printeltek ki így. A cég a napokban debütált az ausztrál tőzsdén, bemutatkozása kifejezetten sikeresnek bizonyult.

3dnyomtatas_hir2.jpg

Emberi arcok 3D modelljéhez 3D szkennelés vagy valamilyen fotogrammetria technika szükséges. Az adott személyt így lehet különféle szögekből pontosan megörökíteni. Kétdimenziós képeket 3D modellé alakítani még mindig komoly kihívás, a 3D arcrekonstrukció a számítógépes látás egyik legnagyobb feladata. Erre kínál megoldást a Nottingham és a Kingston egyetemek által fejlesztett mesterségesintelligencia-algoritmus, amely a 2D fotót egész pontos 3D képpé alakítja át.

A new yorki Columbia Egyetem kutatói szintetikus puha izmokat fejlesztettek. A robotizmok – aktuátorok – tovább bővíthetők, de már mostani állapotukban is háromszor erősebbek az emberi izmoknál, és saját tömegük ezerszeresét képesek felemelni. Az izmok mozgását tökéletesen utánzó nyomatok komoly lépés a közeljövő egyik legfontosabb csúcstechnológiájának tartott puha robotikában (soft robotics).    

A Kickstarteren fut a Slant Robotics ötödik nyomtatott Arduino robotjára indított közösségi finanszírozás-kampány. A „Flótás” nevű gépnek csak egy célja van, mégpedig hogy segítsen új és tapasztalatlan robotépítőknek kódolni és printelni „egy minden eddig látottól különböző robottal.” Gyerekeknek akarja megmutatni, hogy a technológiával teljesen új szerkezetek hozhatók létre.

3dnyomtatas_hir1.jpg

Szintén Kickstarter-kampány és szintén robot: egy hatlábú harci robotra, a Bluetoothon irányítható, nyílt forrású Vorpal Combat Hexapodra gyűjtik a támogató dollárokat a fejlesztők. Nevével ellentétben, a gép oktatási célokat szolgál. Az Arduino-alapú és a Scratch „fogd és vidd” (drag-and-drop) nyelvvel programozható szerkezet összeszerelve és fejlesztői csomagban egyaránt megrendelhető.

3dnyomtatas_hir3.jpg

Az önmagát bionikus popművészként definiáló lett modell és zenész Viktoria Modesta jobb lábát 2007-ben térd alatt amputálták. Azóta is rendkívül aktív, most Anouk Wipprecht holland tervezővel készíti Sonifica nevű, részben nyomtatott és természetesen személyre szabott különleges művégtagjait, mellényeit. A projektet az Autodesk finanszírozza.

Címkék: szoftver robot mesterséges intelligencia ipar repülőgép algoritmus gépjármű Kickstarter fémnyomtatás 3D Systems Autodesk nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6712883734

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása