HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Új-zélandi gyerekek Mercedes-kamionon tanulják a 3D nyomtatást

ferenck 2017.08.23. 08:30

Nem lehet eleget hangsúlyozni a 3D nyomtatás oktatásbeli szerepét, hogy a jövő generációi minél fiatalabban megismerjék a technológiát és printerekkel készítsenek tárgyakat. Magyarországon a FreeDee Printing Solutions az ezirányú törekvések élharcosa, a cél pedig, hogy minden oktatási intézményben legyen 3D printer.

Technológia és kreativitás az iskolában is kéz a kézben jár: az ezredforduló után felpörögtek az események, viszont az okostelefon, a passzív internetezés és a közösségi média túlzott használata új kihívásokkal, a diákokban szunnyadó aktivitás felélesztésével is jár, amelyre a 3D nyomtatás az egyik ideális megoldás.

3dnyomtatas_ujzeland.jpg

Szerencsére egyre többen el- és felismerik a 3DP-ben rejlő oktatási potenciált, és mind gyakrabban hallunk ilyen kezdeményezésekről. Ezek egyike a 2008-ban alapított új-zélandi MindKits – az Ultimaker gépek helyi forgalmazója – online shop és szolgáltatások mellett egy ideje főként az oktatásra összpontosít.

Az alapító Tim Carr abból indult ki, hogy az országban kevés oldal foglalkozik robotikával, az infokommunikáció fizikai oldalával. Idővel nemcsak robotcsomagokat, szenzorokat és Arduinokat értékesítettek, hanem a MindKits körül alkotói közösség is kialakult. A 3D nyomtatás berobbanása óta bővült a repertoár, és a maker-tevékenység mellett egyre hangsúlyosabb lett az oktatás.

Mai oktatótevékenységük a 3DP workshopok köré összpontosul. Gyerekeknek és fiataloknak tanítják meg a technológia alapjait. Fay Cobbett, a cég másik vezetője elismeri a korlátokat – a 3DP-t csak gépekkel felszerelt iskolákban tudják oktatni, szegényebb környékeken sajnos nincs lehetőségük rá.

3dnyomtatas_ujzeland0.jpg

Ebből a szempontból nagyon jól jött nekik, hogy a Mercedes-Benz Ausztráliában tavaly meghirdette a „Hack My Van” (Hackeld meg a kamionomat) versenyt, az idei kiírás győztesének pedig új Vito kamiont ajánlott fel. A jelentkezőknek el kellett magyarázni, hogyan használnák a járművet, milyen új elemekkel bővítené tevékenységüket. Egyesek gyerekeket szórakoztató csendes diszkóként, mások egészségügyi eszközök, gyógyszerek stb. szállítására, virtuálisvalóság-túrákra stb. képzelték el. A MindKits mobil iskolai workshop ötletét vázolta fel, amellyel meg is nyerte a 2017-es kiírást.

A 3D printerekkel és szkennerekkel felszerelt kamionnal immáron az ország bármely pontján megismertethetik és tovább demokratizálhatják a technológiát. Jelenleg a kamiont dolgozzák át, hogy a céloknak megfelelően lehessen használni.

Bizakodnak, hogy naponta 140 gyerek vesz részt a mobil 3DP osztályokon. Az országjárást Új-Zélandon kezdik és terveik szerint Ausztráliában folytatják.

Címkék: oktatás FreeDee Ultimaker

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1512772832

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása