HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatóvállalatot alapított a BASF

ferenck 2017.07.31. 08:30

A Mannheimben, 1865-ben alapított Badische Anilin- und Soda Fabrik, magyarul Badeni Anilin- és Szóda Gyár, ismertebb nevén BASF 170 országban 105 ezer személyt alkalmaz, de a száraz tényeknél lényegesen fontosabb, hogy a világ legnagyobb vegyszer-gyártója. Mindezek ismeretében, elég nyilvánvaló, hogy a 3D nyomtatás ipari jövőjére valószínűleg pozitív hatással lesz a német vállalatcsoport bejelentése: kifejezetten 3D printelésre specializálódó céget alapított, és az összes tulajdonjogot birtokolja felette.

A cég vezetősége elmondta, hogy komoly ipari potenciált, rengeteg alkalmazási lehetőséget lát a dinamikus fejlődés ellenére még mindig csak kibontakozóban lévő technológiában. Ezért van szükség mozgékony startup-szerű megoldásokra, erősen interdiszciplináris csapattal és gyors döntéshozással.

3dnyomtatas_basf.jpg

A Heidelberg-székhelyű BASF 3D Printing Solutions GmbH a tervek szerint szeptember 1-én debütál. A jelenleg is az anyacégnél dolgozó 30 3DP szakértőt alkalmazó leányvállalatnak a BASF helyi Innovációs Laborja ad majd otthont. Úgy vélik, hogy a fogyasztó-centrikus 3DP tevékenységek egyetlen helyszínen történő összekombinálása a siker egyik alapja lehet.

A cél egyértelműen az ipari alkalmazások, a szakterületek közül – sokakhoz hasonlóan – elsősorban a gépjármű- és a repülőgép-iparban, valamint fogyasztói javak előállításában igyekeznek tevékenykedni.

3dnyomtatas_basf0.jpg

A BASF közleményében azt is bejelentette, hogy cégen belüli kutatók és alkalmazásfejlesztők mellett külső partnerekkel, például egyetemekkel és lehetséges jövőbeni kliensekkel is együtt szándékszik működni. A szakterület képviselői közül olyan nevek szerepelnek a partnerek listáján, mint a HP, az elektromoshegesztő-megoldásáról, azaz az FDM-alapú Innovatív FlashFuse technológiájáról és nyomtatóanyagairól ismert texasi Essentium Materials és a francia Gorgé Csoport már a dél-koreai piacon is terjeszkedő leányvállalata, a 3D nyomtatásspecialistákból és pénzügyi szakemberekből álló Prodways.

A BASF és az Essentium Materials április végén bejelentett együttműködése erősebb műanyagrészek nyomtatását hivatott megvalósítani. Az elektromos hegesztéshez nanorészecskéket is felhasználnak. A HP tevékenységéhez pedig vegyipari szakértelmével járult hozzá a híres német cég.

Címkék: autó ipar repülőgép HP nyomtatóanyagok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3312701669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása