HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Háromfémes printer, Guiness Rekordok Könyve, digitális mosolytervezés - mostanában történt

ferenck 2017.06.30. 08:30

Az izraeli elektromos repülőgép-gyártó Eviation Aircraft a világ egyik első teljesen elektromos ingázó légi járművét fejleszti, amelyhez 3D nyomtatótechnológiát, a Stratasys megoldásait használja. A cég bízik benne, hogy 4 éven belül megvalósítja a környezetbarát és olcsó regionális légi közlekedést.

3dnyomtatas_junius2.jpg

A pennsylvaniai Xact Metal startup első gépe, az XM200 lézeralapú ipari fémnyomtató 120 ezer dolláros árával kategóriájában a megfizethető gépek közé tartozik. Meglepően jó teljesítményre képes, amihez csúcssebességű szkennert is használ. A szabadalmi oltalomra váró szkenner másodpercenkénti 1,5 méter tempóban dolgozik.

A 3D fémnyomtatók általában egyfajta fémet használnak, és így egyes alkalmazásokban nem számíthatnak rájuk. Több orosz akadémiai intézmény közös fejlesztése, egy 3 fémmel printelő gép lehet a megoldás. Egyelőre nincs sok információ a gépről, csak annyit lehet tudni, hogy a minden bizonnyal komoly változásokat hozó printert 2018-ban mutatják be.

3dnyomtatas_junius.jpg

3D nyomtatással nemcsak implantátumok, hanem kisebb kozmetikai beavatkozások is kivitelezhetők. A brazil fogsebész Christian Coachman által már 2007-ben kitalált Digital Smile Designnal (DSD) a páciensek saját mosolyukat tervezhetik meg. Új fogaik nyomtatott változatát a beavatkozás előtt kipróbálhatják, és eldönthetik: tetszik-e nekik a látvány, passzol-e hozzájuk, szükségesek-e további módosítások. Nemo szoftvert és a Formlabs Form 2 3D nyomtatóját használják hozzá.

3dnyomtatas_junis0.jpg

A new orleansi Scandy 3D szkennelő vállalat a Google Tango AR/VR platformjára írt új appjával, a Scandy Proval a felhasználók teljes színben (full color) 3D szkennelhetnek le tárgyakat. A Tango 3D Reconstruction Library-jével környezeti, például szoba szkenek generálhatók. Egyetlen hátulütője, a maximum 1 centis felbontás azonban korlátozza az alkalmazásokat. A Scandy pont erre talált megoldást: a Tango szoba szkennelő technológiáját nagyobb felbontást biztosító algoritmusokkal kombinálva akár az 1 milliméteres felbontás is elérhető.

3dnyomtatas_junius1.jpg

A három anyagtudós – Chi Zhou (Buffalo Egyetem), Dong Lin (Kansas Állami Egyetem) és Qiangqiang Zhang (Lanzhou Egyetem, Kína) – által fejlesztett grafén aerogél a világ „legkevésbé tömör nyomtatott szerkezeteként” vonult be a Guinness Rekordok Könyvébe. A szerkezet annyira könnyű, hogy nyugodtan rátehetjük virágszirmokra, nem fog leesni.

Az MIT Technology Review összeállította 2017 50 legintelligensebb cégének listáját, amelyen két 3DP vállalat, a Desktop Metal és a Carbon is szerepel (olyan társaságban, mint az Apple, az Intel, az Amazon vagy a General Electric).

3dnyomtatas_junius3.jpg

Jay Leno amerikai televíziósztár a Divergent Microfactories (tavaly) nyomtatott Blade szuperautóját vezette a Jay Leno garázsa egyik epizódjában.

Címkék: ipar fogászat implantátumok nyomtatók full-color

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6512629801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása