HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Online piactér fémnyomtatáshoz

ferenck 2017.05.04. 08:30

Belgium az európai 3D nyomtatás egyik fellegvára. A technológia helyi és nemzetközi szoftveres zászlóshajója a Materialise, de szerencsére más cégek, startupok is egyre markánsabban jelen vannak a piacon.

Egyikük, a szintén 3D nyomtatás, de nem a munkafolyamathoz, hanem az árakhoz kapcsolódó szoftvert (Thrinno Fast Quote) szolgáltató Thrinno most indítja el új online „one-stop-shop” platformját, a tervoptimalizálást és ingyenes terve-ellenőrzéseket is magába integráló, fémalapú additív gyártásra kitalált Thrinno MarketPlace® piacteret.

3dnyomtatas_piacter.jpg

A piactér rendeltetése, hogy az ügyfelet elirányítsa a 3D fémnyomtatással készült tárgyak legversenyképesebb szolgáltatójához. A rendszer a beszállítók tényleges gyártókapacitása alapján teszi meg a javaslatait. Ebben segít a Thrinno Fast Quote – az árfolyamokat gyorsan generáló szoftver megmondja, hogy mi melyik cégnél a legolcsóbb.

A cég elmondása alapján a platform megoldja az egyik legnagyobb beszerzési problémát. Képzeljük el, hogy vásárolni akarunk valamit, és megkérdezünk három potenciális beszállítót. Három teljesen más, sokszor egymással köszönőviszonyban sem álló választ kapunk. Következő lépésben kérdezzük meg őket ugyanarról egy hónappal később. Talán már nem is három, hanem hat szintén különböző árat mondanak.

Az eltérések egyetlen technikai okra vezethetők vissza: különféle vevők tárgyait ugyanott nyomtatják, és minél nagyobb a printelési terület, annál olcsóbb lesz minden egyes nyomat. Meg kell talánunk az ideális megoldást, a legoptimálisabb árat. A Thrinno platformja ezt teszi. Intelligens platform, és intelligencián ezúttal tényleg nemcsak tárol, feldolgozó és kommunikációs kapacitást értünk.

3dnyomtatas_piacter0.jpg

A cégek a Thrinno saját fejlesztésű összetársító rendszerén keresztül választhatják ki, hogy melyik beszállítóval lépjenek kapcsolatba, és kérhetnek árlistákat a kiválogatott beszállítóktól. Többféle kritérium (cím, anyag, tapasztalat, méret stb.) alapján szűrhetjük őket. A beszállítóknak elektronikus titoktartási nyilatkozatot kell aláírniuk, és cask azt követően férhetnek hozzá a fájlhoz.

A Thrinno szerint mindkét fél jól jár a platformmal, növekszik vele a tiszta bevétel, a szolgáltatók pedig akár rá is kapcsolhatják a rendszerüket. Ez azért előnyös, mert így valósidőben kapnak visszajelzést a keresletről.

A platform nyomtathatósági szkennelést, a tervezési folyamatra és más tényezőkre vonatkozó háttérinformációkat is kínál, ráadásul ingyen (design check toolbox).

A piactér lehetővé teszi a 3DP szakértőkkel való konzultációt is.

Címkék: szoftver fémnyomtatás Materialise

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7112448457

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása