HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott gázturbinák

ferenck 2017.04.20. 08:30

A „környezetbarátság” a kezdetek óta fontos szempont a 3D nyomtatás történetében, az utóbbi néhány évben viszont még a korábbinál is kitüntetettebb szerephez jutott. Nyomtatószál-gyártók mindent megtesznek, hogy a filament a lehető legzöldebb legyen, printerek fejlesztésénél alapkövetelmény, a munkafolyamat és maguk a 3DP-vel létrehozott termékek is mind inkább eleget tesznek a Trump-adminisztráció ellenére – egyelőre – szigorodó követelményrendszernek. Most, hogy a trendek az ipari alkalmazások, elsősorban a fémnyomtatás előretörését jelzik, még életbevágóbb ezek kőkemény betartása.

Nyomtattak már naptechnológiát, készült már filament kávéból, sörből és kenderből, vagy éppen újrahasznosított műanyag-hulladékból, Kínában, Ukrajnában és máshol természetkímélő házakat printeltek, nyomtatás eredményeként repülő- és autóalkatrészek, cipők és lámpák „zöldültek be”, és a 3D nyomtatással kapcsolatban gyakran emlegetett Nemzetközi Űrállomáson is kényesen ügyelnek a környezetvédelemre.

gazturbina.jpg

A Sigma Labs és a Caterpillar leányvállalat, a san diegoi központban 8500 személyt alkalmazó Solar Turbine turbinagyártó új szerződését is e tendencia jegyében írták alá. A 3DP minőségbiztosítás szoftverek PrintRite3D brand alatti egyik vezetővállalata, a Sigma Lab ezentúl besegít a nevével ellentétben nem nap-, hanem gázturbinákat gyártó Solar Turbines ezirányú munkáiba, az In-Process minőségbiztosítási technológiát implementálják turbina-alkatrészek additív sorozatgyártásához. A nyomtatáshoz a 3D Systems egyszerre több rendszerutasítást kezelő frissített ProX300 gépét használják. A közepes méretű ipari turbinákkal elektromos áramot generálnak, gázt sűrítenek és rendszereket szivattyúznak, pumpálnak.

„Izgalommal tölt el bennünket, hogy együtt dolgozhatunk a Solar Turbines-szal, és segíthetünk nekik additív gyártótechnológiáik bővítésében, különösen áramgeneráló alkatrészek előállításában” – nyilatkozta Mark Cola, a Sigma Labs elnök-vezérigazgatója.

gazturbina0.jpg

Annak szintén örülnek, hogy a 3D Systems egyik csúcsgépén és egy új ipari alkalmazáson is kipróbálhatják a technológiájukat. Az együttműködéstől, precíziós fémkomponensek 3D nyomtatásának minőségbiztosításától klienskörük és üzleti jelenlétük bővülését is várják.

A 60 éves Solar Turbines lépésről lépésre vált az ipari gázturbinák világviszonylatban is elsőszámú gyártójává. 100 országban 15300 egységük dolgozik, összesen 2,4 milliárd munkaórával a hátuk mögött. A fenntarthatóság mindig kiemelt szempont volt náluk, így nem véletlen, hogy eljutottak a 3D nyomtatásig.

A szakterületén meghatározó jelentőségű két cég együttműködése szépen példázza, hogy 3D nyomtatás immáron nemcsak önmagában, energiatakarékossága miatt környezetbarát, hanem közismerten zöld iparágakban való megjelenésével újabb „szintet lépett.”

Címkék: környezetvédelem újrahasznosítás ipar környezetbarát technológiák fémnyomtatás 3D Systems környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr912437947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása