HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Légszűrő doboz 3D nyomtatáshoz

ferenck 2017.03.27. 08:30

Két éve jelent meg a 3D nyomtatáskor keletkező potenciálisan káros részecskék szétterjedését megakadályozó, printerekre szerelhető 3DPrintClean doboz. Egyfajta zárt kerítésként védi a gépet, de tevékenysége nem merül ki ennyiben, hanem printelés közben a levegőt is szűri, amivel javít a nyomat minőségén. A Kickstarter-kampány ugyan nem vált de, de James Nordstrom fejlesztőt nem tántorította el céljától, és piacra vitte jótékony szerkezetét. A 3DPrintClean sikeresnek bizonyult, többszázat eladott belőle, majd belevágott az újabb, Model 2 változatba. Most pedig már itt a Model 3 is.

Körbekerített 3D nyomtatók különösen otthoni felhasználók körében népszerűek, de érthető okok miatt más terekben (iroda, oktatási intézmény, műhely, gyár stb.) is kedvelik a megoldást. Ezek a készülékek azonban a pozitív visszajelzések ellenére sem terjedtek még el.

A céggel azonos nevű 3DPrintCleannel ellentétben nem sokkal azt megelőzően, 2015 januárjában egy másik, a BuzzBox a Kickstarteren is sikeres volt.

„Cégem 3D nyomtatókhoz fejleszt az ultrafinom részecskék szűrésével az otthoni és az irodai nyomtatást még biztonságosabbá tevő kerítésdobozt. A szerkezet a görbületek, bodorodások és repedések csökkentésével javít a nyomaton is” – nyilatkozta még 2015-ben Nordstrom.

3dnyomtatas_kornyezet.jpg

A rendszer két 120 milliméteres centrifugális ventillátoron alapul, azok irányítják a kétlépéses szűrést. A zárt területen a levegő a ventillátorokon keresztül szívódik fel, és egy aktivált szénszűrőn megy keresztül. A második lépés „főszereplője” az úgynevezett „ultrafinom részecskéket” megtisztító, eltávolító HEPA szűrő. A 3DPrintClean ezzel a két lépéssel biztosítja a nyomtatóból kijövő levegő tisztaságát.

A szerkezetet úgy és olyan méretben dolgozták ki, hogy a legtöbb desktop 3D nyomtatóval, köztük Delta-típusú gépekkel is lehessen használni.

A cég stabil vásárlókört épített ki két év alatt: ügyfelei közé iskolák, egyetemek, könyvtárak és más intézmények mellett kormányzati ügynökségek (Szövetségi Légi Hivatal), ipari (John Deere) és fogyasztói elektronikai (Samsung) nagyvállalatok is tartoznak. Nordstorm és csapata a kliensekre reagálva, megjegyzéseik és észrevételeik figyelembe vételével dolgozta ki a rendszer második és harmadik változatát.

A Model 3 elmondásuk alapján ideális megoldás az oktatásban, közkönyvtárakban, a vállalati és a kormányzati világban. A szűrő sokkal szélesebb és élettartama is jelentősen meghosszabbodott. A Model 2-é 90, a 3-é 365 napig bírja.

A rendszer újabb funkciókkal bővült: belső hőmérsékletet, nedvességet, hőmérsékletet monitorozó érintőképernyővel, PLA nyomtatószálat nedvességtől megszabadító cellával és patronnal, beépített wifivel, stúdióvilágítással, USB-kapcsolattal. Beépítettek a printer túlzott felmelegedése esetén a gépet leállító, valamint porokkal működő automatikus tűzblokkoló funkciót is. Utóbbival azokra a nagyon valószínűtlen esetekre gondoltak, amikor a gép kigyullad.

Elődjeihez hasonlóan, az új változat kidolgozásánál is a maximális biztonság volt az elsőszámú szempont. Akárcsak a korábbiak, a Model 3 is két méretben jelenik meg: a 2395 dolláros Model 660 800x950x810, a 2695 dolláros 870 1020x950x1020 milliméter.

Címkék: biztonság környezetvédelem környezetbarát technológiák PLA környezetbarát nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr7212372759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása