HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A General Electric és a 3D nyomtatás

ferenck 2017.03.09. 08:30

A General Electric (GE) az utóbbi években a 3D nyomtatás egyik főszereplőjévé vált. A multinacionális konglomerátum a fejlett ipari alkalmazásoktól, fémprinteléstől és meghatározó cégek felvásárlásától kezdve, a jövő gyára koncepción keresztül az oktatásig, a terület szinte minden szegmensében jelen van.

A GE 3D fémnyomtatás iránti érdeklődését jól szemlélteti, hogy egyrészt folyamatban van a terület két meghatározó cégének (SLM Solutions, Arcam) felvásárlása, másrészt a repülőrészleg is előszeretettel alkalmazza a technológiát. És az is, hogy a cseh kormánnyal megegyezve, 3D nyomtatógyárat épít Prága mellett. A nyitást 2022-re tervezik, többek között a következőgenerációs Cesena Denali repülőgépek motorját készítik majd a légijármű-alkatrészekre specializálódó létesítményben.

Az autóspecialista Local Motorsszal közösen kitaláltak egy, a termék- és technológiafejlesztést felgyorsító új megközelítést. Lényege a nyílt innováció összekapcsolása a kisszériás gyártással. A Fuse nevű kezdeményezés, vállalkozók, tudósok, programozók és mérnökök nemzetközi digitális közössége a termékfejlesztés kihívásait igyekszik változatos teszt-, képalkotó- stb. módszerekkel megoldani. A fizikai megvalósításhoz mikrogyárakat szándékoznak használni, amelyekben a GE-csapat, fogyasztók, vállalkozók és diákcsoportok gyűlnek össze. Három művelettípusra összpontosítanak: gyors prototípuskészítésre, kisszériás gyártásra és moduláris kísérletezésre. Az első mikrogyár Chicagóban nyílik.

ge_3.jpg

november 22-én elindították a Lagos Garage nevű új gyártásprogramot a nigériai Lagosban. Rendeltetése, hogy fejlett gyártótechnológiák (3D nyomtatás, lézervágás, CNC marás) csomópontjaként segítse a helyi innovációt, vállalkozókat és képzett munkaerőt. Az említett technológiákból tartanak éves tréningprogramokat, mellettük termékfejlesztési, pénzügyi, marketinges és más üzleti ismeretek oktatásával is foglalkoznak. Helyi vállalkozók és innovátorok új generációinak felkészítése a cél.

A GE szerint világszerte gyorsabban fogadják el az additív gyártótechnológiát, ha iskolák hozzáférhetnek 3D nyomtatókhoz. Iparágakon átívelő 3DP ökoszisztémát akarnak kiépíteni, és kifejezetten hosszútávon gondolkodnak. 2016 végén bejelentették, hogy iskolák jelentkezését várja Additív Oktatás Programjához (AEP). A következő öt évben a cég 10 millió dollárt fektet két oktatási programba, amelyek kifejezetten azt célozzák, hogy kineveljék az additív gyártás jövőbeli tehetségeit. Az egyik általános és középiskolákra, a másik főiskolákra és egyetemekre összpontosít.

GE és 3D nyomtatás románcának legújabb fejezeteként, a cég a napokban jelentette be, hogy az Abu Dhabiban e hónapban sorra kerülő Globális Gyártás és Iparosítás Csúcs egyik alapítópartnere a 3DP-t gőzerővel támogató Egyesült Arab Emirátusok és az UNIDO (az ENSZ iparfejlesztési szervezete) mellett. A GE additív gyártásbeli szakértelmével is hozzájárul az ipari szektor alapvető – diszruptív – változásait azonosító találkozón. Emellett segítenek felépíteni Abu Dhabi első mikrogyárát.

Címkék: oktatás autó GE gyártótechnológiák fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1212323941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása