HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Orvosi nyomtatószolgáltatást indít egy japán logisztikai cég

ferenck 2017.01.30. 08:30

A szállító és logisztikai Yamato Holding tokiói központjában nemrég installált ipari nyomtatóival 3DP szolgáltatásokat nyújt februártól. Elsősorban orvosi termékek és műszerek gyártását tervezik. A cég komoly piaci előnyre tehet szert a szállítással.

Technológiái lehetővé teszik orvosi központoktól kapott „beteg-specifikus” adatok használatát, azok alapján készítik el a személyre szabott modellt, majd kinyomtatják. Míg más additív gyártócégek 7-10 nap alatt végzik el szállítással együtt a szolgáltatást, addig a Yamato 3 napot ígér.

yamato.jpg

Orvosi termékek mellett más kisszériás gyártást is terveznek a későbbiekben. Számításaik szerint 2025-ig elérik az évi 10 milliárd yen (kb. 87 millió dollár) bevételt.

A Yamato nem az egyetlen 3D nyomtatással is foglalkozó szállító és logisztikai cég. Az amerikai UPS az úttörő, ők 2013-ban kezdték el tanulmányozni a lehetőségeket, aztán összeálltak a német SAP szoftverfejlesztővel, és beindították amerikai 3DP-hálózatukat. Szolgáltatásaikat hamarosan Ázsiára és Európára is kiterjesztik.

Az 1919-ben alapított Yamato Japán legnagyobb háztól házig szállítója.

Címkék: szállítás orvosi Japán

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr10012166745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása