HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Okostelefonos 3D tervezés kezdőknek

ferenck 2017.01.23. 07:30

Az Indiana állambeli Purdue Egyetem kutatói az amerikai Nemzeti Tudományos Alap támogatásával okostelefonokat felhasználóbarát tervezőrendszerré alakító platformot indítottak. A kifejezetten kezdőknek szánt Makerpad-del a technológiát legkevésbé értők is létre tudnak hozni 3D szkent, 3D modellt, 3D nyomatot és lézervágatot.

„A terméktervezés és gyártás vállalatok és profik, elsősorban mérnökök és művészek hatásköre. Mindenkinek vannak ötletei, de csak kiválasztott kevesek valósítják meg azokat. Óriási veszteség, rengeteg emberi kreatív erőforrást és gazdasági lehetőséget fecsérelünk el” – véli Karthik Ramani projektvezető.

A beindult maker-kultúra gyakran nem vesz tudomást a problémáról. Hiába férünk hozzá egy sereg techcucchoz, hiába lehet elvileg bárkiből maker, a 3D nyomtatáshoz is kellenek alapadottságok, know-how. Sok kreatív felhasználó viszont nem rendelkezik velük.

makerpad.jpg

Ezért fejlesztették a Makerpad-et. A platform telefonunk mélyérzékelő kamerájával szkennel tárgyakat, a szken később módosítható, digitalizálható és berakható saját 3D nyomat vagy lézervágat-tervünkbe. A tervezői folyamatoknál az okostelefonoknál bevált kézmozdulatokat használjuk. Azaz, ha van okostelefonunk, a platformon keresztül megvalósíthatjuk 3DP elképzeléseinket.

„Bárki használhatja majd a szolgáltatást. Akarok például egy lámpaernyőt, vagy nyakláncot, vagy pár kelléket a kocsimra, biciklimre, és a telefonommal, illetve a megjelenő kiterjesztett és virtuálisvalóság-eszközökkel meg is tudom tenni. Ezekkel a megoldásokkal bárkiből lehet maker” – magyarázza Ramani.

A projektet felhőszámítás-alapú algoritmusokra épül. A fejlesztők eleve úgy hozták létre őket, hogy technikai háttér nélküli userekben gondolkoztak.

Címkék: szoftver okostelefon algoritmus Maker kultúra Maker mozgalom

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr3312145693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FikkFakk 2017.01.24. 23:59:48

"A projektet felhőszámítás-alapú algoritmusokra épül."

Ezt a cikket a google translate forditotta?
Es mit jelent a felhoszamitas alapu algoritmus?

ikke i drift 2017.01.25. 18:40:08

@FikkFakk: az Aigner Szilárdék minden este végeznek felhőszámítást, nyilván ezen alapul a fenti tudás
süti beállítások módosítása