HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nanoanyagok nyomtatása

ferenck 2017.01.12. 08:30

A Tennessee állambeli Oak Ridge Nemzeti Laboratóriumban (ORNL) eddig főként nagyméretű tárgyakat printeltek, köztük a Guinness Rekordok Könyvében is szereplő repülőgép-részt, de járművek is szerepelnek a repertoárban.

Most pont az ellenkezőjével foglalkoznak, ugyanis baktériumoknál kisebb nanoléptékű szerkezeteket nyomtattak. A művelethez speciális technikát, a nanoméretű gyártást jól kontrolláló elektronsugarakat használtak, komplex 3D forma lett a végeredmény.

nano.jpg

Előtte szimulálták a folyamatot, onnan derült ki, milyen szögben kell mozgatni az elektronsugarakat az óhajtott mértani formákhoz. A kutatók azt is megtudták, hogy a nyomtatás a jövőben jelentős mértékben felgyorsítható.

nano0.jpg

Egy másik módszerrel, többfotonos litográfiával szintén állítottak elő nanoszerkezeteket, például fényérzékeny anyagból kastélyt egy tollhegyen.

nano1_1.jpg

A nnanogyártással fejlett metaanyagok és (a fényt kontrolláló) optoelektronikai eszközök készíthetők. A metaanyagok a természetben nehezen megtalálható tulajdonságokkal rendelkező anyagok, például eredeti formájukat összelapítás után is visszanyerő kerámiás nanokötegek.

Címkék: nanotech anyagtudomány

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr4012118721

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

alice taylor 2017.01.12. 09:11:05

Thanks for sharing the information. It is very useful for my future. keep sharing

<a href="http://happywheels3game.com/">happy wheels</a> | <a href="http://monkeygohappyaz.com/">monkey go happy</a>

alice taylor 2017.01.12. 09:11:45

[url=http://retrica0.com/]retrica[/url]|[url=http://happywheels3game.com/]happy wheels[/url]| [url=http://superfighters2.net/]superfighters 2[/url]  |[url=http://catmario4.org/]cat mario[/url] |
süti beállítások módosítása