HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Belső lakóterek kialakításában segít a 3D nyomtatás

ferenck 2016.12.29. 08:30

Kis lakásba költözve, gyakran gond, hogy hogyan rendezzük el a bútorokat, kényelmünk feladása nélkül miként használjuk ki legjobban a szűk teret.

Craig Broady, a Formlabs mérnöke is ezekkel a problémákkal szembesült nemrég. Zavarták a megszokottnál kisebb méretű szobák, a falak fura szögei, és próbálta eldönteni, hogyan rendezzen el mindent a lehető leghatékonyabban, legpraktikusabban. Egyik munkatársa viccesen megjegyezte, hogy készítsen 3D modellt, majd nyomatot a lakásról, és máris tudni fogja, mit hova tegyen.

formlab.png

Broady komolyan vette, az utóbbi hetekben rengeteget foglalkozott a kivitelezéssel, végül el is készült Form 2 SLA 3D nyomtatók segítségével egy 1:25 méretarányos modell, a „Pici város” (Tiny Town), benne a bútorokkal, konyhaberendezéssel, számítógéppel, macskával, mindennel.

formlab0.jpg

Klasszikus 2D papírnyomtatóval állt neki, később következett a 3D. 154 printtel, tucatnyi tárgynál többórás nyomtatással, 30 perces utómunkával, összeszereléssel mégsem ajánlja mindenkinek. Projektje ennek ellenére jól szemlélteti, hogy 3D nyomtatással milyen gyorsan valósággá válik egy ötlet. A modellek fontosak lehetnek belsőépítész-alkalmazásokhoz, arról nem is beszélve, hogy így jobban átlátjuk, miként hasznosítsuk lakóterünket.

Címkék: lakberendezés 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6912078549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása