HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtat, lézerrel gravíroz, forraszt a kínai robotkar

ferenck 2016.12.05. 08:30

A kínai Dobot Arduino-vezérelt nyomtatott robotkarjával hívta fel magára a figyelmet. Eddig főként oktatási célú gépeket fejlesztettek.

Most még érdekesebb szerkezeten dolgoznak, amelyhez Kickstarter-kampánnyal próbálnak támogatókat szerezni: a makereknek, cégeknek és ipari felhasználásra szánt Dobot M1 3D nyomtat, forraszt, lézerrel gravíroz, tárgyakat fog meg és helyez át stb. Ez az első kifejezetten gyártásra tervezett gépük.

dobot.jpg

Az alacsony árfekvés a desktop robotoknál is kulcstényező, és ellentétben a drága ipari robotkarokkal, a szintén profi – és kifejezetten felhasználóbarát – Dobot M1alapváltozata mindössze 2 ezer dollár körüli összegbe kerül majd. Egyes, például gépi látással is rendelkező változatai viszont a 6 ezer dollárt is elérik.

Többféleképpen programozható: tanulómódban rögzíti a felhasználó által meghatározott mozdulatokat, és addig ismétel, amíg el nem sajátítja őket. Alkalmazásprogramozási felületekkel, fejlesztőcsomagokkal programozók is többféleképpen hasznosíthatják.

dobot1.jpg

A kínai cég egyelőre még nem tűzte ki a hivatalos megjelenés időpontját. Mivel a hasonló árfekvésű gépeket kínáló versenytársak (FLX ARM, Makerarm) komoly késésben vannak, a Dobot M1 lesz az első megfizethető árú desktop robotkar a piacon.      

Címkék: robot Kína Kickstarter

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr612021481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása