HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott lövedékek

ferenck 2016.11.15. 08:30

Lassan nem telik el hét, hogy az orosz hadsereg ne jelentene be valamilyen új 3DP alkalmazást, legyen szó drónról, tankról, fegyverekről. Ha a fejlesztések ebben a tempóban folytatódnak, a 3DP komoly szerepet játszhat a katonák fegyver- és lőszerellátásában.

Az ipari és fogyasztói 3D nyomtatás oroszországi helyzetéről nincs sok információ, és valószínű, hogy a hadiipar a technológia legfőbb helyi alkalmazási terepe.

A legendás Kalasnyikov februárban jelentette be, hogy tervezett új gépkarabélya egyes részeit 3D fémnyomtatással fogják elkészíteni.

loveg.jpg

Legutóbb nyomtatott lövegeket teszteltek sikeresen, azaz újfajta lőszerekkel növelhetik az ország katonai arzenálját.

A Távlati Kutatások Orosz Alapítványa számolt be a sikeres tesztekről: a printelt golyók több szempontból is ugyanolyan eredményt értek el, mint a hagyományos módszerrel előállítottak.

Az alapítvány beszámolója szerint lézeres szinterező technológiát és fémport használtak a fejlesztéshez. Rétegről rétegre haladva dolgozták ki a lövedékeket. Kisméretű fémalkatrészek gyártására ugyan nem a 3D nyomtatás a leggyorsabb módszer, speciális tervek megvalósítására vagy – például több golyó gyártására alkalmas – öntőformák létrehozására viszont kézenfekvő megoldás. A golyók ólomból és más fémekből is készülhetnek.

Az alapítvány egy védelmi kutatóközponttal közösen tesztelte a lövedékeket.

Címkék: fegyver hadügy fémnyomtatás

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr9311959853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr. Neutron 2016.11.16. 22:09:15

Ez van a cikkben: "Legutóbb nyomtatott lövegeket teszteltek sikeresen, azaz újfajta lőszerekkel növelhetik az ország katonai arzenálját."

A löveg nem a lőszer vagy a lövedék szinonimája.
süti beállítások módosítása