HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Hatalmas és gyönyörű szerkezeteket épít az intelligens 3D nyomtató

ferenck 2016.11.09. 08:30

Képzeljük el, hogy a Petronas-tornyokhoz hasonló gyönyörű szerkezetek között sétálunk, és hirtelen rádöbbenünk: számítógépes rendszer tervezte, automatizált robotkar építette az egészet.

A londoni Ai Build startup ilyesmire törekszik, a nagyléptékű 3D nyomtatást igyekszik megalapozni. A cég arzenálja adott masszív szerkezetek printeléséhez: mesterséges intelligenciával felerősített Kuka ipari robotkarokkal és „3DP-puskáikkal” munka és anyag hatékonyságának optimalizálása a cél.

Dagham Cam alapító-vezérigazgató hagyományos építészeti megoldásokat tanulmányozva ötölte ki a hatékonyabb automatizált folyamatot. Cége összeállt az Arup Engineers mérnöki konzultációs irodával, és az amszterdami GPU Technológia Konferenciára 15 nap alatt kinyomtatták, kevesebb mint 24 óra alatt összeszerelték a 48 részből álló, közel 5 méter széles, 4 méter magas Daedalus Pavilont.

dedalus.jpg

A rendszer gépitanulás-algoritmusokkal felszerelt videokamerái biztosítják, hogy a robotok tanuljanak hibáikból, a megtanultakat hasznosítva menet közben, „itt és most” korrigálják azokat. Ez a módszer lényegesen gyorsabb, mintha megakadályoznák őket, hogy eltévesszenek valamit. Cam szerint szabványtechnikákkal összehasonlítva, robotkarjaik feleannyi idő alatt nyomtatnak.

A rendszer a gyártóiparban színre lépő független és kreatív robotok, mesterséges intelligenciák előhírnöke. A költséghatékony anyaghasználat és az MI hasznosításával az additív építkezés már a közeli jövőben a hagyományos megoldások alternatívájává válhat. Kérdés persze az is, hogy milyen robotrendszerekkel párosítják össze az Ai Build úttörő technológiáját.

Címkék: jövő robot épület épületnyomtatás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1311943639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása