HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Folyékony fémnyomtató rendszer

ferenck 2016.11.02. 11:30

A Rochester Technológiai Intézet folyékony fémnyomtató rendszert, Magnetojet technológiát használó MK1-et vásárol a buffaloi Vader Systemstől. Az új eszközzel New York állam a felsőoktatási intézményben található, október 25-én nyílt Additív Gyártás és Multifunkcionális Nyomtatás Központjának (AMPrint) kutatási és termékfejlesztési tevékenységét igyekeznek mindenben a közeljövő igényeihez igazítani.

Az AMPrint lesz a világ egyik első olyan kutatólaboratóriuma, amely a következőgenerációs multifunkcionális 3DP technológiákra, anyagokra és eszközökre fókuszál. A képalkotó és a nyomtatási technológia összekapcsolásával, egyetemi és ipari, piaci szereplők bevonásával igyekszik növelni New York állam és az USA versenyképességét. Az additív gyártás és a multifunkcionális nyomtatás hatalmas lehetőség startupoknak, a központ pedig ideális hely termékeik és felszereléseik tesztelésére, promótálására.

vader.jpg

A Magnetojet nélkülözhetetlen eszköz fémalkatrészek gyártásához – véli Denis Cormier, a központ igazgatója.

Fémrészek nyomtatására fémötvözet-porok használata a mai bevett módszer, olvasztásuk nagyon magas hőmérsékletes történik. A porok azonban egyre drágábbak, az olvasztás pedig lassú. Az olcsóbb és gyorsabb Magnetojet technológia újítása, hogy az alumíniumötvözetet magas hőmérsékletű kerámiában folyadékká alakítják.

Az MK1-et a központ és a Vader Systems is folyamatosan fogja frissíteni.

Címkék: kutatás ipar fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr6811921181

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása