HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Egyedi talpbetétek 3D nyomtatással

ferenck 2016.10.17. 11:30

Ritkán emleketett, de fontos terület a 3D nyomtatók orvosi alkalmazásában  aegészség megőrzését szolgáló eszközök 3D nyomtatásaEgyre több művégtagot, talpbetétet és egyedi cipőt nyomtatnak. Az Open Bionics és más cégek drága művégtagok alternatívájaként videojátékok által is inspirált printelt darabokat kínálnak, lábszkennereket, speciális orvosi nyomtatókat használnak hozzájuk is, talpbetétekhez és cipőkhöz is.

Charles Fried, a UCL (University College London) végzős diákja nyomástérkép és többanyagos nyomtatás összekombinálásával egyszerűsítené le egyedi talpbetétes cipők előállítását. A jelenleg orvosi beavatkozással járó lassú folyamatot a diagnózist és a gyártást egybekapcsoló megoldással igyekszik helyettesíteni. A dinamikus adatgyűjtéséhez nyomásérzékeny talpbetétet épít, elemzésükhöz szoftvert fejleszt.

orthotics.jpg

A nyomással kapcsolatos és a geometriai adatok összetársítását a két rendszer integrálása biztosítja. A nyomásadatok a páciens biomechanikus adottságai miatt fontosak. Mindezek, plusz a 3D szken és a páciens egyedi elvárásai alapján készül el a végtermék. Különféle anyagok és szerkezetek közül lehet válogatni hozzá.

Fried egyelőre az ígéretes prototípusnál tart.

Címkék: orvosi ortopédia talpbetét

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr611779021

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása