HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Organikus formákat kombinál parametrikus megoldásokkal egy új szoftver

ferenck 2016.10.03. 08:30

Az ékszerész szót hallva, drágaköveket gondosan csiszoló mesterek képe jelenik meg lelki szemeink előtt. Az infokommunikációs és más technológiák fejlődésével, számítógéppel támogatott tervezéssel viszont nagyon megváltozott a munkájuk, a CAD forradalmasította a szakmát. Egyre több a hasznos program, egyre fontosabb szerepet játszanak a 3DP megoldások.

A Type3 által fejlesztett 3DESIGN CAD szoftver például ékszertervezőt, eladót és átlagvásárlót köt össze. A legtöbb tervező ismeri a Rhinoceros 3D ékszerészet pluginjét, ami komoly szolgálatokat tesz nekik. A 3DESIGN CAD viszont abban különbözik összes elődjétől, hogy ez az első kifejezetten ékszertervezésre kitalált szoftver, nagyon praktikus funkciókkal.

designcad.jpg

Alapvetően parametrikus technológiát használ, a design összes lementett paramétere lehetővé teszi a későbbi módosításokat, és nem kell elölről kezdeni az egészet (History Tree). Ebben még nincs semmi új, a SolidWorks és más programok is hasonlók. Az innováció ezúttal nem új dolgok teremtése, hanem létező funkciók intelligens egymásba integrálása.

designcad0.jpg

Az sem új, hogy organikus (a Zbrush is az) – tetszőleges formákkal kísérletezhetünk, tesztelhetjük a lehetőségek határait, a modelleket „csűrhetjük-csavarhatjuk”, úgy alakítjuk, ahogy akarjuk.

designcad1.jpg

Parametrikus megoldások és organikus formák összekombinálása viszont igazi nóvum. Ugyan egyszerűnek hangzik, de nagyon komoly előrelépés.

Címkék: szoftver ékszer CAD

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr1311750175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása