HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Újabb nyomtatott épületek várhatók Dubaiban

ferenck 2016.07.15. 08:30

Az Emírségek legnépesebb városában, Dubaiban két hónapja 17 nap alatt készült el a világ első nyomtatott irodaépülete. Az egyszintes minimalista „házikót” robotkar printelte.

És ez csak a kezdet. A város mindent megtesz a technológia elterjesztéséért, lehető legtöbb területen történő alkalmazásáért.

dub.jpg

Essa Al Haj Al Maidour, a Dubai önkormányzat megbízott főigazgatója bejelentette hogy új szabályozást dolgoznak ki a 3D nyomtatás építőipari felhasználására. A szabályozás kereteket, szabványokat fogalmaz majd meg: milyen technikákkal és anyagokkal dolgozzanak, milyen legyen a tesztfolyamat stb. Az igazgató hangsúlyozta, hogy a technológiával kevesebb munkaerőre lesz szükség építkezéseken.

dub0.jpg

A szabványokat és a szabályozást tesztek és kutatások sora alapján pontosítják. A 3DP-ben érintett helyi cégek is besegítenek, közreműködésükkel dolgozzák ki a technológia építőiparba integrálásának menetrendjét.

Céljaik között szerepel, hogy a 2030-ig elkészülő épületek 25 százaléka nyomtatott legyen, így akár printelt lakónegyedek sora nőhetnek ki a földből…

dub1.jpg

Dubai stratégiája modellként szolgálhat más városok, országok építőiparának szabályozásában.

Címkék: jövő építészet épületnyomtatás Dubai

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr608889746

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása