HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Speciális nyomtatószálakkal bármilyen printeren lehetséges a fémnyomtatás

ferenck 2016.07.13. 11:30

A wisconsini The Virtual Foundry forradalmasíthatja a 3D nyomtatást: fémtartalmú nyomtatószálával bármilyen FDM printer fémprinterként is működik. A Filamet™ (egyelőre) rezet és bronzot használ, de a jövőben újabb anyagok várhatók.

A szabadalmaztatott eljárás fémek mellett üveggel és kerámiával is funkcionál. Ezek a termékek a következő hat hónapban esedékesek.

Alapvetően jócskán feldúsított műanyagról van szó. A nyomtatószál csak annyi műanyagot tartalmaz, amennyivel már használhatjuk FDM gépünkön. Számszerűsítve 11,5 százalékot, jóval kevesebbet a tavaly megállapított elméleti korlátnál. A maradék 88,5 százalék tiszta fémpor. A Virtual Foundry célja, hogy a műanyagtartalmat 8 százalék közelébe vigye le.

femnyomtatas_1.jpg

A nyomatot egyszerűen megtisztíthatjuk, vagy utómunkálatokkal távolítjuk el róla a műanyagot. A végeredmény több mint 99 százaléka tiszta fém, és ennél több nem is kell.

A projekt a Kickstarteren indult tavaly (a megcélzott összeg 135 százaléka gyűlt össze), a cég viszont már régóta foglalkozik fémnyomtatással. Míg mások fémprinterek áresésével kalkuláltak, ők ellentétes stratégiát, egyszerű desktop gépek fémprinterré bővítését választották. Ráadásul a közismerten lassú (48 óra per nyomat) nagy profi fémnyomtatókkal szemben, eljárásukkal gyorsabb, kb. 4 óra a folyamat.

Címkék: műanyag innovátorok fémnyomtatás nyomtatószálak

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr38882716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása