HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatóbusz Aachenben

ferenck 2016.06.20. 08:30

Az Aacheni 3D Nyomtatásközpont FabBusszá – 8 munkaállomásból, 12 3D nyomtatóból álló mobil 3DP osztályteremmé – alakított át egy hajdanában 1,2 millió kilométert megtett, 70 km/h csúcssebességű régi, de az alkalomhoz illően felújított berlini városi buszt. A jármű iskolákhoz és üzlethelységekhez egyaránt ellátogat, diákoknak és alkalmazottaknak teszi lehetővé, hogy a parkolóban megismerjék, átéljék a technológiát.

A busz alsó szintjén pult, pihenőhelyiség, CAD-tervezésről és 3D nyomtatásról szóló könyvek és egy Stratasys Objet 24 gép található. A nyolc munkaállomás a felső szinten üzemel, mindegyikhez MakerBot Replicator 5 3D nyomtató, vagy MakerBot Mini, Autodesk Inventor és Fusion szoftverek tartoznak. A szinten még egy bemutatótérnek is szorítottak helyet.

fabbus.jpg

A központ a helyi Alkalmazott Tudományok Egyetem és a Lézertechnológiai Fraunhofer Intézet közös kezdeményezése. Ha kell, a mobil osztálytermet érdeklődőknek akár kölcsön is adják, sőt, háromrészes programokban (elmélet, tervezés, nyomtatás) az alapok is elsajátíthatók. A résztvevők „additív gyártás tervező” vagy „additív gyártás specialista” papírt kapnak.

fabbus0.jpg

Az emeletes busz idén visszalátogatott a június 14. és 16. közötti erfurti Rapid.Tech 2016 vásárra – első alkalommal ott láthatta a nagyközönség, tavaly 15 országból 4 ezer személy ismerkedett a mobil osztályteremmel.

fabbus1.jpg

A központ bővítené a lehetőségeket, és 10 ezer euró alatti fémnyomtatót tervez.

Címkék: oktatás MakerBot Stratasys FabLab

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr318761274

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása