HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Félresikerült Kickstarter-kampányok

ferenck 2016.06.15. 08:30

A Kickstarter és más hasonló oldalak több fontos cég, termék elindításában vállaltak oroszlánrészt közösségi finanszírozó (crowdfunding) kampányaikkal. Az Oculus Rift, a 3Doodler, vagy a Formlabs 3D printerei túlélésüket, ismertségüket és anyagi sikerüket köszönhetik a kampányoknak. Sikertelen projektekről viszont érthető okokból kevesebb hír lát napvilágot. És azokról is ritkán számol be a média, amikor a pénz ugyan összejön, de aztán semmi nem lesz belőle, vagy egyszerűen nem működik az adott gép. Pedig több látványos bukást jegyeznek az évkönyvek.

Az első 100 dolláros 3D printer-szkennerre, a Peachy Printerre több mint 650 ezret kalapoztak össze. A nyomtatóról egyelőre nem tudni sokat, a cég pénzügyi igazgatója viszont tetszetős házat építetett magának az összeg feléből. Rendőrségi feljelentés, bocsánatkérő videó, sok minden történt, a kategóriájában a világ legolcsóbbjának beharangozott gép viszont még mindig nem készült el.

kickstarter.jpg

A 2014-ben indult hordozható műgyanta-nyomtató, az iBox Nano elvileg 299 dollárba került volna. A 3D Printing Industry portál például rendelt is belőle, a gép megérkezett, de nem működik. A cég aztán a Fundable oldalon próbálkozott begyűjteni 2 milliót, de nem jött össze. 2015-ben nagyobb változattal kísérleteztek, a 3D Printing Industrynál a mai napig várják a nyomtatót.

A Kristálymosó prototípusához ugyan használhatták a 3D nyomtatást, lényeg, hogy tisztítószerek, káros vegyületek nélküli mosást és a vízmolekulák összezsugorítását, vagy valami hasonlót ígértek, 268 ezer dollárt össze is gyűjtöttek a jól hangzó ötletre, de a szerkezet semmilyen szinten nem működik.

Természetesen a 3D nyomtatás csak kis szegmense a nagyon jól hangzó, de balul sikerült projekteknek, a történetek lényege, hogy egy-egy kezdeményezést jobb alaposan áttanulmányozni, és csak utána támogatni.

Címkék: crowdfunding Kickstarter

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr848756816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Madnezz · http://sorfigyelo.blog.hu 2016.06.16. 00:12:02

Most komolyan sikerült három példát összegugliznod? Legalább tízet kellett volna, mert azért volt eset bőven, mikor balhé lett a gyűjtögetésből!

kvadrillio 2016.06.16. 07:25:26

168 Óra Online írása

2016. június 8.

A magyarok már hozzászoktak az autoriter rendszerekhez

Heller Ágnes szerint Orbán Viktor jelenleg a nemzeti sértettségre és az euroellenességre játszik – írja a Die Presse a filozófussal készített interjújában.
Kapcsolódó írásaink

Nem tudják, minek nevezzék Orbánt
Erre nem figyel a Fidesz, pedig a vesztüket okozhatja
Orbán ezt nem teszi zsebre

Fotó: Kovalovszky Dániel

Éspedig főleg azért, mert Kelet-Európában nagyon bejönnek a nacionalizmusra és a gazdagok elutasítására épülő előítéletek. A kormányfő most éppen Sorost hibáztatja. A térség mindenki másnál többet kap az EU-tól, mégis az a közvélekedés errefelé, hogy az unió elhanyagolja a perifériát. Hiszen ha rosszul megy a gazdaságnak, mindig kell valaki, akire ujjal lehet mutogatni. A filozófus arra is felhívja a figyelmet, hogy Kelet-Európának egyáltalán nincsenek demokratikus hagyományai. Heller arra is kitért, hogy a lakosság nagy részének jelentős gondjai vannak a kormánnyal, szívesen venne egy másikat.

A tanárok és orvosok tüntetéseket szerveztek, csak épp ezek nemigen izgatják a hatalmat. A gond az, hogy az emberek nem tudnak kit választani. Az ellenzéki pártok egymás ellen dolgoznak, ezért tud nyerni a Fidesz. Az emberek a biztonságra voksolnak a szabadság helyett – arra, hogy mások döntsenek helyettük. A magyarok már hozzászoktak az autoriter rendszerekhez.

(Klubrádió/Szelestey Lajos)

""" A magyarok már hozzászoktak az autoriter rendszerekhez."""........A HELLER-MAGYAROK BIZTOSAN ÁGIKA ! :ol).......

Before · http://azbeszt.blog.hu 2016.06.16. 11:20:13

Pont a post alatt ajánlja a blogmotor az OLO-t, ami egyelőre szintén elég neccesen áll. Már a kampány alatt is egyre erősödtek a kétkedő hangok, de a cég egyszerűen nem kommunikált. Azóta csak egy nagy szűkszavú frissítést tettek közzé és ha lehet, még mélyebb a csend, mint eddig.
süti beállítások módosítása