HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással emulált emberi ideghálózat

ferenck 2016.06.14. 08:30

A 3D nyomtatás fontos szerepet tölt be az orvostudományban.

Az uniós MESO-BRAIN konzorcium szeptemberben induló, 2019-ig tartó kezdeményezése 3D is ehhez a tudományterülethez kapcsolódik, emberi ideghálók fejlesztésével igyekszik közelebb kerülni az agy- és elmeműködés megértéséhez, nanoszintű 3D lézernyomtatással és őssejtekkel törekszik hajszálpontosan emulálni az agytevékenységet.

ideghalo.jpg

A kutatók munkájukkal elsősorban arra keresik a választ, hogy hogyan reagálunk különféle feltételekre, például a Parkinson-kórra, demenciára, traumákra. A printelt szerkezet az agykérgen fog alapulni, nanoelektródákkal teszi majd lehetővé az idegháló-működés elektrofiziológiai elemzését.

A kezdeményezés hatására jobban megérthetjük betegségek fejlődését, új gyógymódokat dolgozhatunk ki. A kutatók abban is bíznak, hogy gyógyszer- és más keverékeket is tesztelhetnek.

Címkék: agy orvosi

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr598798018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása