HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Fémszerkezetek nyomtatása levegőben

ferenck 2016.05.20. 11:30

Harvardi kutatók különleges módszert dolgoztak ki bonyolult fémszerkezetek levegőben történő nyomtatására. Erős lézerrel dolgozzák meg az áramot vezető fémes „tinta” nanorészecskéket.

Az egyetlen lépésben kivitelezhető folyamathoz semmiféle segédanyagra nincs szükség. Az eljárással viselhető elektronikai, biomedikális termékek, szenzorok és antennák gyártásához használható rugalmas és komplex fémelektródákat munkálnak meg.

levego0.jpg

A kutatók precíziós vékony szórófejen keresztül szétfújt ezüst nanorészecskékkel dolgoztak. A szórófej mozgását követő speciálisan programozott lézer a „tinta” megszilárdulásához szükséges mennyiségű energiát szabadít fel közben. A szórófej és a lézer közötti távolság optimalizálására szintén egyedi eljárást kellett kitalálniuk.

levego.jpg

A nyomtatómódszer annyira új, hogy még nevet sem találtak ki rá. Hatalmas potenciál rejlik benne, és már az első eredmények is bámulatosak.

Címkék: nanotech innovátorok nyomtatótechnológiák

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr798732074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása