HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

42 millió dolláros 3DP-központ Szingapúrban

ferenck 2016.05.18. 08:30

Az elmúlt években Szingapúr meghatározó tényezővé vált a 3D nyomtatásban (is). A helyi kormány egy sor innovatív programmal támogatja a kiforróban lévő technológiákat, köztük értelemszerűen a 3DP-t is.

Februárban különleges fejlett gyártótechnológiai képzőtanfolyamokat indítottak több iparág képviselői számára, hogy a különféle új eljárásokat sikeresen integrálják a gyártási folyamatba.

Az additív gyártás területét jellemző innováció legújabb állomása a Nanyang Műszaki Egyetemen (NTU) elindított 3DP Központ, kategóriájában az első a városállamban.

spore_2.jpg

A központ eleinte kutatásfejlesztésekre és ipari szabványok kidolgozására (gép- és anyagbiztonság, végtermékek tesztelése stb.) összpontosít. A kivitelezés nagy részét a Nemzeti Kutatási Alapítvány finanszírozta, a szervezet a következő tíz évben 42 millió szingapúri dollárral (kb. 30,7 millió USD) támogatja az ottani munkát. Más kormányzati ügynökségek és ipari partnerek összesen 41 millióval (kb. 30 millió USD) szintén segítik a központot, amely május 17-én nyitotta meg kapuit. S. Iswaran, kereskedelmi és ipari miniszter az ünnepélyes megnyitón elmondta, hogy „a 3DP hobbitevékenységből különféle iparágakban vált nagyon gyorsan működő gyártási alternatívává.”

spore0.jpg

A 17 kutatót teljes munkaidőben, és mellettük 85 PhD-hallgatót is alkalmazó központot a 3DP-szakértő Chua Chee Kai professzor vezeti. A megnyitón egy sor partnercéget is bemutattak. Jelenleg betonszerkezetek printelését vizsgálják.

spore1_2.jpg

Nincs kétség afelől, hogy az új központtal és más kezdeményezésekkel Szingapúr nagyon komoly szerephez jut a folyamatosan növekvő 3DP szektorban, amelyet a Kutatás, Innováció és Vállalkozás 2020 tervezetben az egyik legelőremutatóbb gyártótechnológiaként definiáltak.

Címkék: oktatás jövő épületnyomtatás Ázsia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr128726012

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása