HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtassunk Photoshoppal!

ferenck 2016.04.12. 08:30

A Photoshop az i.materialise közreműködésével frissítette, kibővítette funkcióit, és így a Photoshop CC-vel 3D modellek editálhatók, nyomtathatók. Hogy könnyebben menjen az egész, a felhasználó online videó oktatóanyagból ismerheti meg lépésről lépésre a folyamatot.

photoshop_1.jpg

Megtanuljuk belőle, hogyan editáljunk különféle nézőpontokból, térben, hogyan nyomtassunk stb. Malac és pingvin keverékével (piguin) szemléltetnek. Azt is elsajátítjuk, miként importáljuk az elterjedt 3D formátumokat (PLY, OBJ, IGS, STL).

photoshop0.jpg

A fájlimport után az alapszintű műveletek következnek: nézet alakítása, zoomolás oda és vissza, modellnézetek váltogatása. A harmadik lépésben a Photoshop 3D-s használatát igyekszünk elsajátítani, a negyedik pedig a modell printelhetővé alakítása, de 2D-re változtathatjuk és arról is készíthetünk nyomatot (ötödik lépés). A hatodik lépésben fájlokat és képeket importálunk a 3D modellbe, amelyeket aztán módosíthatunk is. Az utolsó szakaszban a „print”-re kell klikkelni, aztán kiválasztjuk az i.materialise szolgáltatót, színt, és a nyomtatás előkészítését.

Címkék: szoftver 3D modellezés 3D nyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr558588686

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása