HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

CHROMAT, a 21. század divatháza?

ferenck 2016.02.15. 14:30

A 2010-ben az építész Becca McCharen által alapított CHROMAT divatház munkáit mindig a csúcstechnológia ihlette meg, transzhumanista motívumoktól a 3D nyomtatásig, az összes darabjukon érezzük az infokom jelenlétét.

A 2016 őszi-téli bemutatóról (LUMINA) 3D szkenneléssel is készítettek anyagot. Az Intel RealSense új verzióját használták hozzá, és a show-t élőben virtuális valóságban (VR) streamelték.

Robert Irwin és Dan Flavin konceptművészek munkája, a LUMINA fényre és színekre vonatkozó elképzeléseik tárgyiasítása. A ruhák biológia és technológia különös kombinációi. A bemutatón a természetből ismert elektrolumineszcenciával kísérleteztek – arról az optikai és elektromos jelenségről van szó, ahol egy anyag fényt bocsát ki elektromos áram vagy elektromos tér hatására. Működött, a virtuális jelenlévők élethűségében élték át a show-t a VR-ben.

chromat_2.jpg

 

A szkennelt anyag egy része a Sketchfab oldalán található meg. A RealSense 3D kamerát hatodik generációs Intel Core m3 processzor által működtetett HP Spectre x2-be integrálták. A szkenneket speciális 3D alkalmazással dolgozták fel, jelenítették meg, majd a Sketchfab-re küldték.

Divat és technológia összekombinálásában a CHROMAT a világ abszolút élbolyához tartozik. Tudják, hogy a jövő ruháihoz egyre inkább 3D technológiákon (3D szkennelés, VR) keresztül férünk hozzá. A katalógusokat valószínűleg VR és AR (kibővített valóság) headsetekkel is meg lehet majd nézni. A ruhákat szintén 3D megoldásokkal szabják viselőjükre.

A CHROMAT nagyon hamar ráérzett ezekre a lehetőségekre, nem véletlenül tartják az első ízig-vérig 21. századi divatháznak.

 

Címkék: divat virtuális valóság bővített valóság 3D szkennelés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr658390238

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása