HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

A 3D nyomtatás sok új munkahelyet teremthet a mezőgazdaságban

ferenck 2016.01.21. 08:30

„A mezőgazdaság hihetetlenül szofisztikált iparággá, tech-rajongók álommunkájává vált. Ne csodálkozzunk, hogy a Google-féle cégek komoly érdeklődést mutatnak a szektor iránt” – nyilatkozta Charlie O’Brien, az amerikai Felszerelésgyártók Szövetségének alelnöke.

A 3D nyomtatás az iparágat alapvetőn megváltoztató technológiák egyike. A felszerelésgyártók a 3D modellezést, printelést ugyanúgy használják munka közben, mint a robotikát. O’Brien szerint a 3DP sokat segít a farmereken is: igényeiknek megfelelően és helyben nyomtathatnak gépalkatrészeket.

kisgazdálkodók is saját hasznukra alkalmazhatják az új technológiákat, amelyek régebben inkább a tömegtermelést jelképezték, de a 3D nyomtatásnak, drónoknak és robotoknak köszönhetően már sokkal személyesebbek. Ezzel együtt nem könnyű mezőgazdáknak eladni őket.

agro.jpg

Míg a mezőgazdaság korábbi fejlődése gyakran a környezet kárára ment, addig a mostani „intelligens” technológiákkal a negatív környezeti hatások is csökkenthetők. Az adatalapú alkalmazásokkal a farmerek sokkal jobban informáltak, mint eddig bármikor. Érzékelők, drónok és más szerkezetek pontos és megbízható információkat gyűjtenek a talajról, időjárásról, vegyszerekről stb. Az új információkkal nő a termelékenység, csökkennek a káros hatások.

agro1.jpg

Mindezek hatására új munkahelyek teremtődnek, és mivel napjaink átlagfarmere nem rendelkezik kielégítő IT-ismeretekkel, mérnökökre, fejlesztőkre és más szakértőkre van szüksége az iparágat megváltoztató alkalmazások bevezetésekor. 

Címkék: jövő mezőgazdaság

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr738289750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása