HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Csecsemő életét mentette meg a virtuális valóság és a 3D nyomtatás

ferenck 2016.01.13. 08:30

A miamii Nicklaus Gyermekkórház sebészei rendkívül bonyolult esettel szembesültek, amikor a kéthónapos kanadai Teegant kellett műteniük. Egészséges ikertestvérével ellentétben, a baba egyetlen tüdővel és félig működő szívvel jött világra. Orvosai lemondtak róla, a szülők viszont addig keresték a lehetőségeket, míg a „húsz leginnovatívabb élő gyermeksebész” egyikéhez, Redmond Burke-höz el nem jutottak.

lifesaving.jpg

Felvették a kapcsolatot a kórházzal, ahol megígérték, hogy a lehetséges új módszereket használva próbálnak segíteni. Sajnos a 3D nyomtatójuk eltört, így nem számíthattak rá, a technológiával nem nézhették meg közelebbről a beteg szervet. Más megoldáshoz kellett folyamodniuk.

lifesaving1.jpg

Szerencsére nemrég dolgoztak a Google Cardboarddal – az olcsó virtuálisvalóság-cuccal tanulmányozták, hogy VR-rel jobban látható-e a beteg teste. Teegan esete ideálisnak tűnt a Cardboard újbóli tesztelésére. Máskülönben rendkívül kockázatos műtétet kellett volna végrehajtaniuk.

lifesaving2.jpg

A headset és az ingyenes Sketchfab app lehetővé tette, hogy az orvosok jól lássák belülről a bébi testét, és végül – a drasztikus műtét nélkül – kidolgoztak egy életmentő megoldást. A csecsemő lábadozik, állapota bizakodásra ad okot.

Címkék: virtuális valóság orvosi Google Sketchfab

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr818265874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása