HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szobor az emberi agyról

ferenck 2016.01.04. 08:30

Ralph Helmick, amerikai szobrász az emberi agyról készített 3d nyomtatással méretes szobrot az MIT McGovern Agykutatás Intézetnek. Az intézet a földszinti hallt díszítő hatalmas függőszobor alkotására kérte fel.

helmick3.jpg

A művészt az ottani kutatások inspirálták, a mennyezetről lelógó 100 bronz és rozsdamentes acél idegsejt az agyat ábrázolja. A lebegő neuronok az intézet harmadik emeleti bejáratához kalauzolják a látogatót, aki a lépcsőkről hátratekintve veszi észre, hogy a sejtek összessége maga az agy. Az élmény az anamorfózis néven ismert vizuális trükkön alapul: a felismerhetetlenné torzított képek csak egy különös nézőpontból, vagy rájuk helyezett tükörtárgy segítségével válnak újra láthatóvá. Az alkotóelemekből is így „bontakozik ki” Helmick agya.

helmick.jpg

A 3D nyomtatás és a trükk az ő ötlete, az idegtudomány tematika a 2000-ben alapított intézet kívánsága volt. Lore Harp McGovern alapító azt akarta, hogy a művész plasztikusan jelenítse meg kutatásaikat. Helmick szorosan együtt dolgozott az ottani tudósokkal.

helmick0.jpg

Nem ez az első kalandozása a 3DP világában. 2008-ban a Stratasys-szel közösen készítette az alaszkai vadon élő állatokat ábrázoló, 354 darabból álló Csillagképet, amelyet Anchorage-ben állítottak ki. A 12 esküdtet megjelenítő Jurisprudents egy Illinois állami bírósági épületet, a Falka madarai pedig egy kórházat díszítenek.

helmick1.jpghelmick2.jpg

Címkék: agy szobrászat MIT Stratasys fémnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr628232044

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása