HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Taurus Geodesica

ferenck 2015.12.03. 08:30

Kevesen mentek olyan messzire a 3D nyomtatás művészi lehetőségeinek kiaknázásában, mint Joshua Harker. Nagyfelbontású SLS printerrel dolgozik, két sikeres Kickstarter-kampányt tud maga mögött, legújabb munkájával viszont más területre, a szobrászat és az animált fényfestészet sajátosan összeintegrált világába kalandozott.

A rögbi világbajnokság alatt a birminghami központi vasútállomásra vetített egy közel ötméteres szoborra, amelyet 2,2 millióan láttak.

harker.jpg

A Taurus Geodesica, népszerű nevén Diszkóbika virtuális világban készült, aztán napokig kézzel dolgozott rajta. 3D szoftvert, a behemót szoborra való vetítéshez és a fényjátékhoz 2D képtechnológiákat használt.

Munkája alapján a Cool Hunting & Cadillac a 25 topinnovátor közé választotta, az Adobe felkérésére pedig előadást tartott. Elmondta, hogy imád nyílt forrású szoftvereket használni, mint például a Blender vagy a Meshlab. Természetesen másokkal is dolgozik (Solidworks, Z-Brush).

harker1_1.jpg

Amikor a 3DP jövőjéről faggatták, a következőt mondta: „a jövő annyira a most, hogy nehéz túl messzire látni. Elég körbenézni, és látod, hogy most történik.”

Harker korábbi munkáiról itt, itt és itt olvashatunk.

Címkék: művészet szobrászat innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr238133810

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása