HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Görög tinédzser nyomtatott humanoid robotot

ferenck 2015.11.10. 08:30

A tizenöt éves kavalai Dmitrisz Hatzisz a legfiatalabb személy, aki életnagyságú humanoid robotot nyomtatott. Egy éve dolgozik az InMoov projekthez tartozó darabon. Az InMoov Gael Langevin francia szobrász és modellező nyílt forrású kezdeményezése: makereket bíztat arra, hogy pontos terv és utasítások alapján nyomtassanak ki és szereljenek össze egy humanoidot. A robot bármilyen 12x12x12 cm nyomtatási területű otthoni printerrel elkészíthető.

A kivitelezés a kész terv ellenére sem volt egyszerű. A kihívást csak hat maker – két orosz, egy német, egy olasz, Hatzisz és Langevin – teljesítette. Hatzisz egy évig dolgozott a 475 rész nyomtatásán és összeszerelésén. Nagyjából egy kilométer ABS kellett hozzá.

inmoov.jpg

A robotnak végül a Troopy nevet adta. Szem- és fejmozgása különösen érdekes; mindkét karja öt szabadságfokkal rendelkezik. A gép emberi mozdulatokat utánoz, és folyékonyan kommunikál angolul. Már most mutatós, de az ifjú maker folytatja, mert minden új robot az „előző tökéletesítése, hibáinak kijavítása.” Ezért nincs még végső változata, és talán nem is lesz soha, mert mindig akad majd rajta frissítenivaló.

Hatzisz az idei kavalai Ipari Informatika Fesztiválon (i2fest) első helyet nyert vele. Tavaly egy saját építésű 3D printerrel második lett. Munkáját az athéni amerikai nagykövetség is elismerte.

„Dmitrisz a világ tudósainak szűk körébe tartozik” – méltatták.

inmoov1.jpg

A projekt a közösségen és nem a versenyen alapult. A résztvevők folyamatosan kommunikáltak, tanácsot adtak egymásnak.

Címkék: robot szobrászat ABS Maker kultúra

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr218064180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása