HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D Palmyra

ferenck 2015.10.26. 11:30

Az Iszlám Állam szélsőségesei nemrég kezdték el az UNESCO Kulturális Világörökség listáján szereplő szíriai Palmyra szisztematikus megsemmisítését.

A #NEWPALMYRA online közösség (és adatgyűjtemény) elhatározta, hogy Creative Commons Zero licensz alatt virtuálisan rekonstruálja a várost. A kezdeményezést a damaszkuszi technológus és aktivista Bassel Khartabil indította el, akit egy 2012-es tüntetés után a szíriai hadsereg megkínzott, kilenc hónap börtönre ítélték, jelenlegi tartózkodási helyéről semmit nem lehet tudni.

palmyra3.jpg

„Palmyra Szíria legfontosabb régészeti lelete. Bízunk benne, hogy virtuális másával méltóképpen megemlékezünk róla, új közösséget építünk köréje, és egyben felhívjuk a figyelmet a szír nép helyzetére” – nyilatkozta korábban Khartabil.

palmyra2.jpg

A közösség helyi lakosoktól, nemzetközi partnerektől, különféle szervezetektől gyűjti az adatokat. Első munkájuk Bel templomának letölthető és nyomtatható modellje.

palmyra.jpgpalmyra1.jpg

 

Címkék: régészet világörökség

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr338020641

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása