HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Integrált otthon és jármű 3D nyomtatással

ferenck 2015.09.25. 08:30

Hogyan használható fel a 3D nyomtatótechnológia energiatakarékos lakáshoz és járműhöz, hogyan szinkronizálható otthon és autó között az áramellátás?

Ezekre a kérdésekre keresi a választ az Egyesült Államok Oak Ridge Nemzeti Laboratóriuma (ORNL), a Clayton Homes, az USA legnagyobb modulárislakás-gyártója és a Skidmore, Owings & Merrill (SOM) építészcég tavaly indult Additív Gyártás Integrált Energia (AMIE) közös projektje.

ornl.jpg

Nagy utat tettek meg egy év alatt: elméleti alapoktól működő prototípusig jutottak, és természetesen speciális technológiát is kidolgoztak nagyszabású tervük megvalósításához.

A 38x12x13 lábnyi épületet és a járművet is szénszállal megerősített polimerből nyomtatták az ORNL nagyméretű BAAM printerén. A későbbi gyártásról elmondták, hogy olcsón és gyorsan kivitelezhető.

A természetes gázzal működő hibridautó a laboratóriumban fejlesztett vezeték nélkül kapcsolódik egy napenergiával működő szerkezethez. Az energiarendszer biztosítja at áram szabad „folyását” lakás és jármű között. Ha a házi napelem nem ad elég áramot, a rendszer az autóból jut pluszenergiához, és fordítva: a lakás napeleméről az autó akkumulátora is feltölthető.

ornl2.jpg

A rendszer energiakezelését és az épületvezérlést eleve a maximális hatékonyságra dolgozták ki, megakadályozza a túlhasználatot, és még akkor sincs gond, ha valamelyik oldalon elmegy az áram.

Címkék: autó energiaellátás épületnyomtatás

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr967817526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása