HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Robotpajtás gyerekeknek

ferenck 2015.09.23. 11:30

Sok gyerek és persze felnőtt is fantáziál arról, hogy milyen jó lenne neki egy házi robot, egy mindenben segédkező humanoid barát. Egyelőre messze vagyunk a folyékonyan beszélő robotoktól, és az empátia sem jellemző rájuk, viszont „valamire csak jó” emberküllemű gépasszisztenst már olcsón is beszerezhetünk.

Például a tajvani Become Technology kutatásfejlesztését vezető mérnök, George Chiou MiniPlan V5.0 nevű nyílt forráskódú szerkezetét, egy ízlésünk szerint alakítható, kompakt, kétlábú és igen barátságos küllemű pici humanoidot.

miniplan.JPG

Chiou elmondta: gyerekkora óta szeretne ilyen gépet, de csak a 3D nyomtatással vált lehetővé, hogy saját maga készítse el. A mechanikus részeket Rhinocerosszal tervezte, a firmware-t Arduino IDE-vel kódolta, a 16 szervomotor mindegyike különféle feladatokat végez el.

miniplan2.jpg

Egy hónapig dolgozott rajta, 24 óra alatt nyomtatta ki Prusa i3 printerén. PLA nyomtatószálat használt hozzá. Egyedül a szervomotorok tengelyét nem printelte.

miniplan3.jpg

Nyomtatott humanoidok egyébként már kaphatók, de viszonylag drágák, a PLEN2 például 899 dollár. Chiou masinája viszont csak 90 körül lesz, plusz a csavarok, elemek, vezérlőegység, Emax szervók összköltsége is sokkal alacsonyabb, mint a PLEN2-é.

miniplan4.JPG

A fájlok letölthetők a Thingiverse-ről.

Címkék: csináld magad robot nyílt forráskód Ázsia Arduino Thingiverse

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr117808486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása