HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Jégtömbökről mintázott magassarkú cipő

ferenck 2015.09.23. 08:30

Az egyik legeredetibb high-tech designcég, a United Nude és a 3D Systems több sikeres együttműködésen van már túl. Korábban a divatvilág – és a 3DP – olyan kísérletező kedvű géniuszaival dolgoztak együtt, mint Iris van Herpen vagy Francis Bitonti.

Legutóbbi közös munkájukat, egy 21 centis magassarkú cipőt az anyatermészet ihlette meg – az egyedi darabot jégtömbökről mintázták. Mintha eleve jégkirálynőknek készítették volna…

ice2.jpg

A cipő három darabból áll, mindet nyomtatták. A printeléshez CubePro gépet és PLA nyomtatószálat használtak. A három részt varrott bőrszíjjal egészítették ki.

Egyértelmű a cél: a technológia korlátait feszegetve, élve a művészi szabadság és a digitális tárgyalkotás lehetőségeivel akarnak radikálisan új, teljesen személyre szabható cipőket tervezni.

ice3.jpg

„3D nyomtatótechnológiával gyorsabban, alacsonyabb fejlesztési költséggel és kisebb mennyiségben kísérletezhetünk új formákkal, mint régebben. Egyedi cipőt tervezni speciális alkalomra soha nem volt annyira könnyű, mint most. Ez a cipő valódi kiállítási tárgy, azt mondják rá, hogy wow!” – nyilatkozta Rem D Koolhaas, a United Nude kreatív igazgatója.

ice.jpg

A lábbeli bebizonyította, hogy kezdőszintű printerrel is kivitelezhetők kiváló minőségű egyedi darabok. Egyelőre persze nem tudni, hogy mennyire kényelmes, és például hóviharban sem ajánlják, az esztétikai minőség viszont mindent elárul a 3DP adta lehetőségekről.

Címkék: divat cipő 3D Systems

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr977808438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása