HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott mobilvécék a kínai Nemzetközi Turizmus Kiállításon

ferenck 2015.09.14. 08:30

Ilyen-olyan okok miatt nem szeretjük a szabadtéri fesztiválok és építkezések állandó kellékét, a hordozható mellékhelyiségeket. Egyes kínai városok turisták által látogatott részein pedig kifejezetten rosszhírűek: csúnyák, koszosak, büdösek, kivilágítatlanok.

A szeptember 10. és 13. között tartott 2015-ös kínai Nemzetközi Turizmus Kiállítás szervezői mindezt figyelembe véve rendeztek hordozható vécékiállítást, amelyen innovatív elmék mutattak be új és egyedi terveket.

A kiállítás hatalmas siker lett. A legnépszerűbb vécének a sanghaji Huaje Öko-környezet Tervezési Co. moduláris összeszerelő technikán alapuló, részben 3D nyomtatott radikális megoldása bizonyult.

wc.jpg

A felületek geometriai formái fatörzsekre emlékeztetnek, a sárga-fekete külső kifejezetten formabontó egy vécé esetében, amit remekül ellenpontoz az egyszerű, letisztult, de nagyon elegáns belső design.

A 60 négyzetméteres egységben tíz hordozható vécé található. Ha szétszedik, 17,5 méteres alakzatként szállítható. Használata (vízfogyasztás, látogatók száma és egyéb fontos tényezők) interneten keresztül kontrollálható. Mivel hordozható és rugalmas, nem drága és kifizetődő, a szellőzés és a világítás remekül szabályozható. Szakértők szerint komoly lehetőségek rejlenek benne, szép jövő előtt áll. Esélyeit az a tény is növeli, hogy ránézésre sem hasonlít a megszokott illemhelyekre.

wc2.jpg

A közeljövő darabjáról van szó, de talán nem elhamarkodott azt állítani, hogy a sanghaji cég szemre is tetszetős művének idővel helye lehet a világon teljesen egyedi új-delhii illemhely-történeti múzeumban.

Címkék: design építészet Kína

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr337784436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása