HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szövés három dimenzióban

ferenck 2015.08.24. 08:30

Additív gyártási folyamatokat az egészségügytől a divatig különféle meglévő gyártási folyamatokra alkalmaznak, másrészt egyre több tervező építi be saját 3DP értelmezését alkotói módszertanába, esztétikájába.

Ahogy az új anyagok megváltoztatják az építészek hozzáállását egy szerkezet megtervezéséhez, a 3D lehetőségek hatására a divattervezők is másként kezdenek közelíteni a matériához.

weav1.jpg

Ez a szemléletváltozás jellemzi az egyik londoni designiskolában frissen végzett Jim Chen-Hsiang Hu munkáit is. A digitális gyártástól inspirálva, egyedi szövőszéken dolgozott ki vörös ruhákat, amelyekbe vászonfonalból szőtt 3D szerkezeteket. A 3D szerkezetekhez kétdimenziós hálózatmintákat társított, ruhái végső formáját pedig lézervágással alakította ki.

Módszerét „3D szövésnek” nevezte el.

„Arra gondoltam, hogy egyetlen szál vagy rost a ruhadarab legalapvetőbb részeként értelmezhető” – magyarázza. Másokhoz hasonlóan, kétdimenziós technikával kezdi a szövést, de a végső darabot a harmadikkal gazdagítja.

weav2.jpg

Munkái tökéletesen szemléltetik az újgenerációs eljárások és a hagyományos módszerek szintézisét, tradicionális gyártási folyamatok újraértelmezését.

Különleges futurisztikus textúrák a végeredmény.

weav3.jpg

Címkék: divat ruhatervezés innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr667668876

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása