HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Moduláris szuperautó

ferenck 2015.06.26. 08:30

Az „elosztott gyártás” sokak szerint csak mítosz. Egyes területekben, például az autóiparban különösen, mert kizárólag az óriások élnek túl mindent, kisebb startup kihívóik pedig gyorsan elbuknak – hangzik az érvelés.

Az utóbbi időkben mintha rájuk cáfolnának a tények.

A Divergent Microfactories legújabb projektje szintén a közvélekedés cáfolata. A cég elosztott és fenntartható autógyártási modellt dolgozott ki. Jelenleg a Blade (Penge) nevű gyönyörű járgányt fejlesztik, amely a moduláris gyártásnak, nem utolsósorban a 3D nyomtatásnak köszönhetően környezetbarát szempontoknak is maximálisan eleget tesz.

modular1.jpg

Kevin Czinger cégvezető szerint hiába „zöldebb” sok mai autó, gyártásukat mindennek lehet nevezni, csak zöldnek nem. A világ első működő, nagyrészt 3D nyomtatással készült szuperautója, a Blade építésénél viszont az erőforrásokat és a szennyeződést is minimumra korlátozzák.

A moduláris megközelítés a DM által szabadalmaztatott Node-on (Csomópont), a futóművet alkotó szénszál-részeket összekapcsoló nyomtatott alumíniumszerkezeten alapul. Ez teszi lehetővé, hogy a futómű sokkal gyorsabban elkészüljön, és percek alatt össze lehessen szerelni, hogy a (635 kilós) Blade gyártása során sokkal kevesebb anyag és energia használódjon el, mint máskülönben. Egy számmal illusztrálva: a Node-alapú futómű 90 százalékkal könnyebb, mint a legtöbb hagyományos autóé. Következmény: a jármű üzemanyagfogyasztása abszolút gazdaságos, és lassabban is kopik használat közben.

modular2.jpg

Mivel a rendszer könnyen kivitelezhető és a platform hozzáférhető, innovatív tervezők, tervezőcsapatok is szabadon, mini- és mikrogyárakban kísérletezhetnek világszerte a nagyszériás gyártással.

A DM szintén mikroüzemben tervezi a korlátozott példányszámú gyártást.

Címkék: autó alkatrészek modularitás innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr397573468

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása