HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Nyomtatott szemek 2027-ben?

ferenck 2015.04.23. 08:30

Az olasz MHOX designstúdió különös jövőképpel állt elő – 2027-re elég fejlett lesz a technológia ahhoz, hogy nyomtatott szemmel helyettesítsük az eredetit, és nemcsak vakok, gyengén látók, hanem olyan személyek is, akik fel akarják javítani látóképességüket. A sebészi beavatkozástól sokan viszolyognak, különösen, ha egészséges testrészről van szó, de addigra akár fájdalommentesen is kivitelezhető lesz. Legalábbis szerintük.

A koncepció neve stílszerűen EYE (szem), ami ezúttal az „Enhance Your Eye” („javítsd fel a szemed”) rövidítése. Elsődleges célja természetesen vakok látásának visszaállítása.

A prognózist és a koncepciót a bioprinting és a biohacking gyors fejlődése alapján dolgozták ki. Szem mellett más testrészeket is nyomtathatunk majd, előbb-utóbb szinte az egész testünket lecserélhetjük – így a transzhumanista elvekre rímelő közeljövő-látomás.

A vezeték nélküli hálózatokhoz kapcsolódó szemhez a nélkülözhetetlen sejteket tartalmazó speciális, különféle kombinációkban elkészíthető biotintát használnának. Három változat, „gyógyító”, „feljavító” és „haladó” közül lehet majd választani.

szem1.jpgszem2.jpgszem4.jpgszem5.jpg

Címkék: jövő bioprinting

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr387287131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Netuddki. 2015.04.24. 13:43:40

Ha-ha! Valaki sokat nézte a Blade runnert...
süti beállítások módosítása