HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Golyóálló mellényt nyomtat az amerikai hadsereg

ferenck 2015.04.09. 08:30

Amerikai és izraeli kutatók újfajta golyóálló mellény prototípusán dolgoznak. A mellényt a halpikkelyek rugalmassága és a természetben található más pikkelyszerű „védőburkok” inspirálták. A prototípust úgy tervezik, hogy viselőjét egyáltalán ne akadályozza a mozgásban, ugyanakkor nagyobb biztonságot nyújtson a szabványos kevlár golyóálló mellényeknél.

A halpikkely évszázadok óta megihleti a páncélkészítőket, viszont egyetlen páncél, mellény sem hasonlít különösebben a halakra. Merev lemezekből állnak össze, és a mozgást sem könnyítik meg. Ezzel szemben az MIT és a Technion fejlesztése nemcsak hasonlít a halpikkelyre, hanem egyszerre merev és rugalmas is, valahogy úgy, mint a természettől ellesett minta. A merev lemezekből készült külső rétegek alá rugalmas alsórétegeket tettek.

pancel.jpg

A pikkelyek formája és mérete attól függően változtatható, hogy a test mely részét fedik le, így kevésbé rugalmasak ott, ahol több védelemre van szükség, máshol viszont sokkal flexibilisebbek, mint a többi golyóálló mellény. A rugalmasságot kifejezetten erre a projektre kitalált új módszerrel számolják ki.

A mellényt a szimultán többanyagos nyomtatásra alkalmas Stratasys Objet500 Connex géppel készítik, és a technológia jóvoltából a fejlesztők sokat kísérletezhetnek rajta. Szintén újdonság, hogy a viselő személyére szabható, küldetés-specifikusan alakítható ki.

Címkék: természet hadügy Stratasys

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr557351330

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása