HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szerelem-mandalák

ferenck 2015.03.19. 11:30

Guto Requena Brazília egyik legtehetségesebb kortárs építésze, ő tervezte a Google és a Walmart helyi székházát. 2014 nyarán viszont teljesen más jellegű munkába, az egyaránt design, tudomány és technológia, és nagyon interdiszciplináris Love Projektbe vágott bele. Egyéni érzelmeket, szerelmi történeteket alakít át 3D nyomtatással hétköznapi tárgyakká.

lovestory1.jpg

A résztvevőkre különféle érzékelőket tettek, amelyek szívverésüket, hangjukat, agytevékenységüket mérték, miközben saját történetüket mesélték el, érzéseikről beszéltek. Az adatokból a projekthez fejlesztett szoftverrel készítettek 3D modelleket. Az első nyomatok vázaformájú szerkezetek lettek, a későbbiek 53 Sao Paolói lakos sztoriját megjelenítő mandalák. Mindegyik mandala egyedi darab, nyomtatásukhoz főként ABS-t, de poliamidot, kerámiákat és fémeket is használtak.

lovestory2.jpg

Nyilvánvalóan felmerül a kérdés, hogy a mandalák tényleg valódi érzelmeket fejeznek ki, vagy inkább csak érdekes látványról van szó. Talán mindkettő, a Love Projekt viszont teljesen egyedi, gondolatébresztő, egyszerre provokatív és romantikus kísérlet.

Címkék: design művészet építészet

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr797281501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása