HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Tengerparti szörnyek

ferenck 2015.03.16. 11:30

A fizikusnak indult, festővé vált, de repüléssel és robotikával is foglalkozó holland Theo Jansen az 1980-as években kezdett el mesterségesélet-algoritmusokat írni. Kinetikus szobraira, a Tengerparti szörnyekre (Strandbeest) is élőlényként tekint, szerinte nem is ő irányítja az alkotásokat, hanem azok kontrollálják az embert. Szobrai bonyolult szerkezetek, különlegességük, hogy járni tudnak a szélben.

Jansen ezzel az évek óta futó projekttel lett nemzetközileg elismert művész. A szélenergiával működő szörnyekhez egy ideje már 3D nyomtatást is használ. A sorozat legújabb darabja, a Shapeways-en megvásárolható Animaris Geneticus Bellus szépen szemlélteti, hogy a 3DP technológia mennyire fontos alkotói eszközzé vált néhány év alatt.

jansen1.jpgjansen.jpgjansen2.jpg

Címkék: művészet szobrászat innovátorok

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr647272601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása