HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Szövegből Braille-írás 3D nyomtatással

ferenck 2015.03.12. 08:30

Az olasz 3D nyomtatógyártó Lumi Industries közzétett egy ingyenes, szöveget Braille-írássá átalakító eszközt, amely gördülékenyebbé teszi a vakokkal való kommunikációt, illetve megkönnyíti vak és súlyosan látáskárosult személyek környezetükkel folytatott interakcióit.

Az átalakító része a Lumi és az amerikai Libralylyna projekt közti együttműködésnek. A Libralylyna létre akarja hozni a legnagyobb oktatási 3D modellgyűjteményt. Komoly segítséget nyújt hozzá a kivételesen pontos munkát végző Lumipocket, az első hordozható műgyanta-nyomtató.

lumi1.jpg

Az itt letölthető új szoftvert könnyű kezelni, csak el kell indítani, majd le kell írni a szöveget, amit Braille-írássá akarunk átalakítani. A szoftver 3D modellt, .stl kiterjesztésű fájlt csinál belőle.

A nyomtatásra kész fájl úgy néz ki, mint egy címke, Braille-jelképekből álló domborművel. A programmal teljes 3D oldalak, sőt akár egy egész könyv létrehozható. A modellek bármilyen printeren nyomtathatók, viszont egyes gépek nem elég pontosak hozzá. Ilyenkor a modell méretét célszerű növelni, vagy a Lumipocketet használni.

lumi2.jpg

A szoftver azért is kiváló kommunikációs eszköz, mert a másik félnek nem kell megtanulnia a Braille-nyelvet. Ezért lehet nagyon hasznos oktatási segédanyag is.

Címkék: oktatás szoftver Braille

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr177260751

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása