HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtató a Smithsonian eszköztörténeti kiállításán

ferenck 2015.02.26. 08:30

Köztudott, hogy a Smithsonian Intézet komoly támogatója a 3D nyomtatótechnológiának. A New Yorki Cooper Hewitt Smithsonian Design Museum decemberben megnyílt, május 25-ig megtekinthető kiállítása, az „Eszközök: hatáskörünk kiterjesztése” újabb bizonyíték, hogy történelmi léptékkel is mennyire fontosnak tartják a 3D nyomtatást.

A kiállítás azt szemlélteti, hogy a különféle eszközök és az eszközkészítés milyen szerepet játszottak az emberi történelemben, hogyan segítették a Homo sapiens interakcióit az univerzummal. A 175 darab egyike a Nemzetközi Űrállomáson tavaly év végén munkába állt Made in Space Zero-G 3D printer. Mellette néhány vele készített nyomat másolata is látható.

smithonian2.jpgsmithonian1.jpg

Többek között 1,85 millió éves kőszerszám, vulkáni kőzetből készült húsvágó bárd, mesterséges szív, Braille írógép, 1968-as NASA űrruha, harvardi robot, 12 ezer éves rugó került még kiállításra. A tárgyakat kategóriák („készít”, „túlél” stb.) szerint rendezték el. 

Címkék: történelemtudomány NASA

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr37219371

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása