HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

3D nyomtatással tényleg gyors a prototípuskészítés

ferenck 2015.01.22. 11:30

A Stratasys bejelentette, hogy egyik partnere, a fogyasztói cikkeket gyártó (és olyan háztartásitermék-márkákat, mint a Surf, Comfort, Hellmanns, Domestos stb. birtokló) Unilever a PolyJet 3D nyomtatótechnológia bevezetése óta (többek között printelt fröccsöntő eszközöknek köszönhetően) 40 százalékkal csökkentette a prototípusgyártásra fordított időt.

Korábban, amikor csak hagyományos eljárásokat használtak, hetekig várakoztak prototípusok részeire, és sokkal több iteráció is kellett, ahhoz, hogy a terveket felülvizsgálják, a hibákat kijavítsák, megbízható megoldásokkal helyettesítsék, azaz legyen valami a prototípusból, zöld fényt kapjon a tömegtermelés.

unilever1.jpg

Fröccsöntő eszközök nyomtatásához a keménységéről és magas hőmérséklettel szembeni tűrőképességéről ismert Digital ABS-t használtak, de saját FDM rendszerükön is dolgoztak, ABS-M30-cal. Sokkal gyorsabb lett a munka.

unilever2.jpg

Nadav Sella, a Stratasys gyártóeszköz részlegének rangidős menedzsere elmondta, hogy közvetlen prototípuskészítés mellett egyre több gyártótevékenységre használják rendszereiket. Legújabb nyomtatóanyagaik jóvoltából a felhasználók több eszközgyártási módszer közül választhatnak, és végtermékek tesztelésére is bővültek a lehetőségek.

Címkék: fröccsöntés Stratasys gyors prototípuskészítés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr777095525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása