HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

Kivirágzik a nyomtatott életkerék

ferenck 2015.01.16. 08:30

A görög zoé „élet” és tropos „forgás” szavakból összetevődő zoetróp „életkerékként” értelmezhető. A berendezés gyorsan váltakozó állóképekkel éri el a mozgás illúzióját. A rendszer megakadályozza, hogy a képek egymásba mosódjanak, így a felhasználó gyors egymásutánjukat látja; mintha filmet nézne.

fibonacci1.jpg

Pontosan ezt az illúziót keltő szobrokat tervezett Autodesk szoftverrel, majd nyomtatott John Edmark, Autodesk-ösztöndíjas stanfordi művész: virágszirmok folyamatos mozgását, perpetuum mobile életkerekeket örökített meg.

fibonacci2.jpg

A szobrok a természetben és a művészetekben is gyakran megjelenő, szimmetria és aszimmetria között természetes egyensúlyt teremtő aranymetszésen vagy aranyarányon, egész pontosan az ahhoz kapcsolódó (137 fokos) aranyszögön alapulnak. A Fibonacci számokkal összefüggő aranyszög például a levelek elhelyezkedésében érvényesülő szabályszerűségre vonatkozik. A Fibonacci-sor lényege, hogy az első két elem 0 és 1, a továbbiakat az előző kettő összegeként kapjuk: 0, 1, 1, 2, 3, 5, 8, 13, 21, 34 stb.

Címkék: művészet szobrászat Autodesk

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr317077079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása