HTML

Legyél Te is Szakértő!

Minden hírlevél feliratkozónknak egy 50 oldalas 3D nyomtatás kisokost és 3D Akadémia kedvezményt adunk ajándékba!

 

 

3D TECH WORSKHOPOK

Vegyél részt a 3D Akadémia képzésein és szerezz átfogó tudást a 3D technológiák jelenéről és jövőjéről!

3D nyomtatás, modellezés és szkennelés tanfolyamok a 3D Akadémián.

FRE3DEE a Facebookon

„Azt kapod, amit látsz”

ferenck 2015.01.09. 08:30

Minden tervező álma, hogy munkája kézzelfogható – például nyomtatott – végeredményeként azt kapja, amit előzetesen látott a monitoron. A valóságban viszont sokszor más lesz az adott darab, nem elégíti ki az előzetes elvárásokat: részletek vesznek el, különböznek a textúrák, itt-ott vastagabb a nyomat. A tipikus 3D renderelő programok hibája, hogy az általuk generált képek szebbek, mint az azok alapján printelt tárgyak.

sculpteo1.jpg

A San Francisco és Párizs székhelyű online 3DP vállalat és webes piactér Sculpteo ezt a frusztráló problémát próbálja orvosolni a CES 2015-ön bemutatott FinalProof („végső bizonyíték”) optimalizálóval. Bíznak benne, hogy az egészen pontos előnézeti képet megjelenítő eszköz forradalmasítani fogja a 3D nyomtatást, komoly lökést ad a „csináld magad” (DIY) típusú kezdeményezéseknek. A néhány másodperc után kész előnézet részletesen szimulálja a teljes nyomtatási folyamat közbeni potenciális veszteségeket; lényegében a végeredményt, majdnem teljesen ugyanazt látjuk, mint amit a print után kapunk.

sculpteo2.jpg

A Sculpteo felhasználóknak ingyenes FinalProof – hasonlóan a cég többi termékéhez – könnyen kezelhető, nem kell hozzá különösebb technikai szakértelem. A honlap „print oldalán” található „3D Print Dossier” opció részletesen megmutatja a nyomtatás összes jellegzetességét.

Címkék: szoftver 3D modellezés

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://freedee.blog.hu/api/trackback/id/tr917053675

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása